SEBES ALBA
Cultura, Evenimente, Stiri, Stiri Apuseni

Zlatna – Cafenea culturală aniversară ”La porțile Apusenilor”

Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Zlatna, organizează, pentru prima data în acest an, aniversarea personalităților culturale care au avut un important aport la îmbogățirea patrimoniului cultural al județului Alba, personalități care s-au născut în zona Munților Apuseni sau care au avut o activitate importantă și susținută în această zonă.

Joi, 16 mai 2019, începând cu orele 18,00, va avea loc la sala de festivități a Complexului turistic al Primăriei din orașul Zlatna (Hotel Ștrand), prima ediție din acest an a Cafenelei Culturale Aniversare. Această ediție va readuce în atenția comunității opera și activitatea pe tărâm cultural a acelor oameni care au reușit să-și pună o amprentă importantă asupra patrimoniului cultural al județului Alba. Cafeneaua Culturală Aniversară este un gest simplu, de aleasă prețuire, pe care comunitatea îl face pentru cei ce și-au dedicat ani din viață pentru a crea, păstra și transmite valori culturale comunității.

În cadrul evenimentului vor fi înmânate Diplome Aniversare pentru întreaga activitate desfășurată pe tărâm cultural și pentru importanta contribuție avută la îmbogățirea patrimoniului cultural al județului Alba, următorilor aniversați: Emilian Achim – autor de carte, folclorist, custode de muzeu etnografic, Elvira Bozeșan – custode al colecției de tablouri semnate de pictorul Sava Albescu din Feneș și urmașă a marelui pictor, Melania Forosigan – animator cultural, membru al asociațiilor și fundațiilor culturale din orașul Zlatna, Gheorghe Jurcă – scriitor, jurnalist, membru al Uniunii Scriitorilor din România; Ioan Străjan, director al revistei Dacoromania, președinte onorifc al Fundației ,,1 Decembrie 1918”, Mircea Târziu – interpret de folclor, păstrător și transmițător al folclorului muzical din zona Munților Apuseni. Diplomele vor fi înmânate de reprezentanți ai organizatorilor și de primarii localităților în care s-au născut cei aniversați. Programul Cafenelei Culturale Aniversare mai conține vernisajul expoziției de carte veche a colecționarului Tudor Ponoran și a unei mici expoziții de pictură cu cinci dintre cele mai frumoase și valoroase tablouri semnate de Sava Albescu. În cadrul evenimentului vor susține scurte recitaluri interpretul de folclor Mircea Târziu și Georgeta Plută, laureată a festivalului de romanțe ce se desfășoară în fiecare toamnă la Zlatna.

Proiectul face parte din Programul pe anul 2019 al Biblioteci Județene ,,Lucian Blaga” Alba 8 IDENTITATE ȘI VALORI CULTURALE/8.3 Cafenea culturală-Aniversări culturale, și este un proiect dedicat identificării, promovării și valorificării creatorilor din domeniul cultură.

Distribuie Acum

14 mai 2019

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Ziarul Apulum
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
Anunturi Negociat.ro
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.
Site-uri Partenere
Radio Alba apartamente de vanzareCentrale Electrice