Cultura, Evenimente, Locale, Stiri

Ziua Universală a iei, sărbătorită și la Alba Iulia

Centrul de Resurse ”Academia Doamnelor” – Primăria Alba Iulia vă invită la evenimentul ”Chimeșa de cânepă”, organizat cu ocazia Zilei universale a iei. Acesta va avea loc luni, 24 iunie 2019, începând cu ora 17, la sediul centrului din strada Gladiolelor, nr. 3A.

Iubitorii de frumos și tradiție sunt așteptați să admire delicatețea, sensibilitatea și frumusețea pură a picturilor în acuarelă realizate de Ela Rusu, una dintre cele mai apreciate pictorițe din Alba Iulia și considerată deja ca fiind unul dintre cei mai buni acuareliști la nivel național, reunite în expoziția ”AdIEri de iunIE”. Aceasta va fi prezentată de profesorul de artă Elena Maria Cristina Pop, de la Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia.

În cadrul evenimentului, va fi inaugurată expoziția ”Arc peste timp” cuprinzând ii și cusături populare, vechi sau noi, însă respectând canoanele tradiționale de realizare, precum și expozițiile colective ”Oameni talentați ai comunității” și ”Copii talentați ai comunității”, care cuprind picturi și obiecte artistice realizate de beneficiarii și voluntarii Centrului de Resurse ”Academia Doamnelor” – Primăria Alba Iulia.

Un inedit moment artistic, numit ”Nopți de Sânziene”, va fi susținut de elevii Școlii Generale din Daia Română, conduși de prof. Sinefta Cibu, iar Alina Hileagă, elevă a Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia va susține un scurt recital de poezie.

Invitații speciali ai evenimentului vor fi conf. univ. dr. Georgeta Orian de la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și Mariana Mereu, meșter popular.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

20 iunie 2019

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...