Cultura, International, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Ziua Românilor de Pretutindeni în Voievodina se va desfășura în localitatea Satu Nou

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindei, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de pretutindeni va derula proiectul „Ziua Românilor de Pretutindeni în Voievodina”, la Satu Nou, în Serbia, în 25 mai 2019. Proiectul se va implementa în parteneriat cu Comunitatea Românilor din Serbia (C.R.S.) și cu sprijinul Consulatul General al României la Vârșeț.

Evenimentul va începe la ora 18:00 printr-o conferință ce se va desfășura în sala Școlii Generale ”Zarko Zrenjanin”din Satu Nou. Se vor susține prelegeri pe teme care abordează viața românilor din Serbia în diferite perioade istorice, plecând de la general la particular – regional, până la local. Începând cu ora 20:00 va debuta etapa cultural-artistică al evenimentului, și va consta în susținerea unui program variat al trupei folclorice din localitatea mai sus menționată. De la ora 21.30 este organizat un cocktail pentru oaspeți și participanți. La eveniment sunt așteptați reprezentanți ai mediului asociativ, ai adminstrației locale, profesori, preoți, oameni preocupați de cultură și învățământ.

Acțiunea își propune să contribuie la păstrarea și promovarea identității culturale, etnice și lingvistice a românilor din Voievodina.

Proiectele desfășurate cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni se încadrează în Programul de Cultură, Civilizație și Spiritualitate „Mihai Eminescu”, din Planul de activități al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni pentru anul 2019, aprobat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

24 mai 2019

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...