Pamflet

Ziua ninge, noaptea ninge, dimineaţa ninge iară, România, biată ţară

01.Curata zapadaÎn sfârşit a venit iarna în România, cu vreo două luni întârziere, dar e bine şi aşa pentru… terenurile arabile ale poporului mioritic. Iarna a venit dintr-o dată şi cu multă ninsoare, găsind autorităţile româneşti pe picior greşit.
În acelaşi timp însă, zăpezile mari din Muntenia şi Moldova au fost ca un fel de mană cerească pentru Guvernul Ponta, care iată a scăpat de criticile societăţii româneşti după haosul operaţiunilor de salvare a celor care s-au aflat în avionul prăbuşit în Munţii Apuseni.
Conform tradiţiei, autorităţile româneşti au fost luate pe nepregătite de iarna venită subit, în data de… 24 ianuarie. Surpriză!
Ca în fiecare an rezultatele ninsorilor sunt aceleaşi: şosele, drumuri închise circulaţiei, şcoli şi oraşe închise, maşini abandonate pe marginea drumului, în zăpadă, tiruri blocate între localităţi.
E greu să ne închipuim ce ar face autorităţile româneşti dacă ar avea de gestionat un teritoriu ca Groenlanda, ca Siberia sau măcar ca Finlanda ori Suedia. Probabil ar fi un teritoriu părăsit, lăsat de izbelişte de bravele autorităţi româneşti.
Românii nu sunt în stare să gestioneze o lună-două de zăpadă pe an şi câteva drumuri pe care ninge viscolit… Românii nu ştiu să gestioneze nici o situaţie de criză, pentru um motiv foarte simplu: toate instituţiile sunt conduse de oameni politici, numiţi politic, care cel mai adesea se dovedesc incapabili, nepregătiţi profesional, incompetenţi cu carnet de partid, amatori în gestionarea unor situaţii mai simple sau mai complicate.
Nu facem nici un proces de intenţie, dar văzând în ultimele zile accidentul din Munţii Apuseni şi ninsorile care au blocat jumătate de ţară, România pare o ţară negestionată, neguvernată, neadministrată. Poate că România s-ar descurca mai bine dacă nu ar avea nici premier, nici preşedinte. Oamenii simpli (cum sunt şi moţii noştri) ar gestiona mai bine lucrurile dacă nu ar fi Guvern, dacă nu ar fi preşedinţie…

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

10 februarie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...