Actualitate, Stirea Zilei

Ziua Națională a României, sărbătorită la Școlile din comuna Ciugud

Data de 1 Decembrie are o semnificație profundă pentru românii de pretutindeni. Este Ziua Națională a României, ziua când, la 1918, românii au strigat cu toată ființa: ”Noi vrem să ne unim cu țara!”

Chiar și micii școlari trebuie să cunoască semnificația acestui eveniment. De aceea, elevii din cadrul școlilor de pe raza comunei Ciugud au luat parte la diverse activități dedicate Zilei Naționale a României. Astfel, elevii de la Școala Primară din Hăpria au participat la ateliere de creație în cadrul cărora au confecționat steaguri tricolore, insigne, au realizat desene și colaje. În 27 noiembrie 2015 au organizat și o serbare la care au fost invitați părinții care s-au bucurat preț de aproape o oră de cele mai frumoase poezii patriotice și au cântat împreună cu cei mici cântece dragi românilor.

Nu au lipsit mândrele costumele populare, copilașii din clasele pregătioare până la a IV-a dovedind că iubesc portul românesc și că sunt mândri de el.

Toate acestea s-au desfășurat în cadrul unui proiect educațional coordonat de doamnele profesoare Sorina Mărginean și Georgeta Paven prin care au urmărit la elevi înțelegerea semnificației zilei de 1 Decembrie și cunoașterea unor repere istorice privitoare la Marea Unire.

De asemenea, elevii din clasele V-VIII de la Școala Gimnazială Ciugud au aflat detalii legate de evenimentele istorice ce au culminat cu Marea Unire de la 1 decembrie 1918 în cadrul unor ore deosebite de istorie dedicate acestui moment decisiv din istoria românilor. Totodată, au pregătit un impresionant moment cultural-artistic constând în cântece patriotice, cântece populare și recitare de poezii. Elevii claselor I-IV au realizat o expoziție cu lucrări plastice și colaje dedicate Zilei Naționale a României iar preșcolarii de la Grădinița cu Program Normal Ciugud s-au pregătit întreaga săptămână pentru Ziua Națională a României realizând colaje, desene și insigne.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

2 decembrie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...