Stirea Zilei, Stiri, Turism

Ziua Mondială a turismului la Alba Iulia

De Ziua Mondială a Turismului, sâmbătă, 27 septembrie 2014, Consiliul Judeţean Alba prin Direcţia de amenajare a teritoriului şi urbanism, în parteneriat cu Centrul de Cultură Augustin „Bena Alba” organizează Gala de premiere a Concursului de arhitectură „Amenajare Camping”.

Cu acest prilej va avea loc lansarea cărţii „Valorificarea turistică a patrimoniului material şi imaterial din judeţul Alba”.

Ambele evenimente vor avea loc la Galeriile Poarta a III-a din Cetatea Alba Iulia, începând cu orele 12.30.

Concursul „Amenajare Camping” este un concurs de proiecte pentru arhitecţi şi urbanişti, dar şi pentru studenţi – concursul a vizat amenajarea campingurilor din Luncile Prigoanei, comuna Şugag şi din comuna Rimetea. Prin concurs s-a urmărit conştientizarea administraţiilor locale, a comunităţilor locale şi a profesioniştilor din domeniul arhitecturii şi urbanismului asupra necesităţii de a păstra identitatea acestor locuri, arătând că se poate face dezvoltare în armonie cu natura şi cu tradiţiile locale – ne anunţă Daniela Floroian, directorul Centrului de Cultură „Augustin Bena”.

Cartea „Valorificarea turistică a patrimoniului material şi imaterial din judeţul Alba” este semnat de inginerul Alexandru Borza, fiul renumitului academician Alexandru Borza. Volumul reprezintă un istoric al dezvoltării turismului cultural pe meleagurile judeţului Alba aducând în atenţia publică trasee culturale importante şi patrimoniul material şi imaterial aflat de-a lungul acestor trasee. Ediţia este ingrijită şi actualizată de către prof. univ. dr. Nicolae Lupu de la Academia de Studii Economice din Bucureşti.

*Ziua de 27 septembrie a fost declarată Zi Mondială a Turismului în anul 1979 de către Organizaţia Mondială a Turismului. Ziua Mondială a Turismului a fost sărbătorită prima oară în întreaga lume în 1980. Scopul celebrării Zilei Mondiale a Turismului este de a determina comunitatea internaţională să conştientizeze importanţa turismului şi valorilor pe care acesta le poartă – cele culturale, sociale, politice şi economice. Tema din acest an este „Turismul şi dezvoltarea comunităţii” – după cum ne anunţă prof. Daniela Floroian.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

27 septembrie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...