Actualitate, Cultura

Ziua Mondială a Teatrului de Animație și Ziua Mondială a Poeziei, sărbătorite la Alba Iulia

teatrul prichindelTeatrul de Păpuşi Prichindel Alba Iulia sărbătorește Ziua Mondială a Teatrului de Animație și Ziua Mondială a Poeziei vineri 21 martie, ora 11.00, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană Lucian Blaga Alba.  

În cadrul acestor evenimente va fi prezentat spectacolul „Punguţa cu 2 bani”, regia Gabriel Apostol. Spectatorii prezenți în sală vor avea ocazia să stea de vorbă cu actorii teatrului care le vor prezenta scena și păpușile din spectacol.

Totodată Biblioteca Județeană Lucian Blaga Alba îi va premia cu diplome și cărți pe copiii participanți la concursul de poezie organizat cu această ocazie.

Partenerii evenimentelor sunt: Biblioteca Judeţeană Lucian Blaga Alba, UNIMA România și ASSITEJ România.

„Ca în fiecare an, odată cu venirea primăverii, păpușarii din lumea întreagă sărbătoresc Ziua Mondială a Teatrului de Animație. Faptul că acest gen de teatru nu are are bariere și este prezent la nivel mondial o confirmă și mesajul UNIMA care pentru prima dată este transmis de un latino american, maestrul păpușar argentinian Eduardo di Mauro. Mă bucur că teatrul de animație există și este atât de profund și complex contrar aparențelor și ne face mereu mai bogați prin mijloacele lui de expresie atât de variate. Haideți să ne bucurăm împreună, veniți la teatru, spectacolul vă așteaptă!” Ioana Bogățan, manager.

Evenimentul va avea loc la sediul teatrului, este gratuit și deschis publicului.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

17 martie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...