Actualitate, International, Stiri

Ziua limbii române, aniversată în orașul Castellón

Duminică, 2 septembrie 2018, în orașul spaniol Castellón, Institutul Hispano Român și Asociația Română din Onda a organizat cea de-a treia ediție a Zilei Limbii Române în Castellón, manifestarea din acest an stând sub motto-ul “Odă Limbii Române în Centenar”. Institutul Hispano Român a dorit să celebreze așa cum se cuvine în anul Centenarului Marii Uniri, Ziua Limbii Române în provincia spaniolă cu cea mai mare comunitate românească.

Cu această ocazie au fost recitate poezii și au fost cântate cântece în limba română care au produs o emoție puternică între cei care au ținut să fie prezenți la acest eveniment. În plus, au fost vernisate 2 expoziții fotografice, prima cu reprezentări ale primelor documente scrise în limba română, realizată prin bunăvoința Academiei Române, filiala Iași și a doua despre evoluția Limbii Române, realizată prin bunăvoința și colaborarea Muzeului Național al Literaturii Române.

La finele seratei culturale, toate persoanele prezente, atât cele din Castellón, cât și cele venite din Valencia sau Tarragona, au fost invitate la o degustare de produse gastronomice românești unde de asemenea au putut servi atât vinuri produse în România, cât și apă și răcoritoarele naționale.

Prin acest eveniment, Institutul Hispano Român a dorit să lanseze un mesaj de unitate și înfrățire către toți românii, atât pentru cei care se bucură de meleagurile natale, cât și pentru cei care au ales, din diferite motive, calea străinătății, dar încă se simt români și doresc ca în acest mare an al Centenarului, sentimentul românismului să unească românii de acasă cu cei din Diaspora și din teritoriile istorice.

 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

5 septembrie 2018

About Author

Adrian Contor


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...