Actualitate

Ziua Imnului Național – 29 Iulie

521623_576722112351124_105279376_nPe 29 iulie este Ziua Imnului Naţional şi cu acest prilej, Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei (A.N.R.M.) vă dăruieşte textul celor mai relevante strofe ale celor două imnuri emblematice ale Ţării şi Naţiunii noastre:

„Deşteaptă-te romane”, cu versuri scrise de Andrei Muresanu, şi „Trăiască Regele”, avându-l ca autor pe Vasile Alecsandri.

Cele două imnuri au marcat momentele cheie ale devenirii istorice moderne a poporului român: „Deşteaptă-te române” a însufleţit masele în timpul revoluţiei din 1848-1849 şi cu acest cântec pe buze s-a murit sub gloanţe în Decembrie 1989.

„Trăiască Regele” a fost imnul de stat al României care a luptat pentru Reîntregire în primul război mondial, al României din cel mai bun ceas al istoriei ei de până acum, perioada interbelică şi imnul pe care îl aveau în suflet ostaşii care şi-au jertfit tinereţea şi viaţa pentru a apăra hotarele patriei şi libertatea poporului nostru pe fronturile celui de-al doilea război mondial.

În anii următori, Regatul României a devenit idealul pentru care au intrat în istorie atât de tragic luptătorii din rezistenţă armată anticomunistă.

Renaşterea României a început în Decembrie 1989, dar este departe de a se fi încheiat. Mai sunt încă multe fantome ale trecutului comunist care ne bântuie şi care ne-au înlănţuit într-o republică toxică, condusă de clici de politicieni corupţi, care servesc fel de fel de interese, mai puţin pe cele ale marii majorităţi a românilor.

O veche vorbă românească spune ca „peştele de la cap se împute”, aşa că schimbarea profundă de care are nevoie societatea noastră tot din vârful piramidei politice trebuie să înceapă.

După 23 de ani nu putem constata decât falimentul experimentului republican şi incapacitatea preşedinţilor, oricum s-ar numi ei şi indiferent de unde s-ar revendica, de a se detaşa, aşa cum cere Constituţia, de partide şi de grupurile de interese economice, de a deveni factori de echilibru între instituţiile statului şi între stat şi cetăţeni.

Istoria ne arată ca formă de guvernământ care s-a potrivit cel mai bine societăţii româneşti a fost monarhia constituţională. Iar în această privinţă România are o şansă enormă: într-un moment în care prestigiul ţării este ca şi inexistent iar politicienii de la Bucureşti sunt priviţi pretutindeni ca nişte glume ale naturii, Majestatea Sa Regele Mihai I are un prestigiu enorm şi merite istorice recunoscute la nivel global. Discursul sau din Parlament din octombrie 2011 a fost un model de discurs politic ce nu poate fi regăsit la niciunul dintre politicienii ce-şi dispută dreptul de a ne guverna.

Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei (A.N.R.M.) are ca obiectiv readucerea României pe cursul său firesc prin revenirea la monarhia constituţională, cu actuala Casa Regală a României, dar nu dintr-o nostalgie istorică, deşi respectăm istoria, ci ca pe o investiţie de viitor.

România are încă o şansă ce nu trebuie ratată. A.N.R.M. s-a născut din mişcările de protest ale anului 2012 şi a ajuns să grupeze oameni din toate provinciile istorice ale României actuale, deopotrivă promotori ai ideii monarhiste cu cel puţin două decenii în spate şi tineri activişti care în timpul cavalcadelor de anul trecut au realizat că numai monarhia constituţională poate să servească România aşa cum merită această ţară frumoasă, dar vitregita.

Structură a societăţii civile, în formă de asociaţie fără scop patrimonial, A.N.R.M. nu este afiliată niciunei tabere politice, dar este deschisă membrilor şi simpatizanţilor tuturor partidelor şi celor care nu sunt membri de partid sau nu au vreo afiliere ideologică, atât timp cât aceştia au acelaşi crez comun privind formă de guvernământ.

A.N.R.M. şi-a propus un militantism activ. În acest sens, spre finele anului trecut am adresat un Apel întregii clase politice, iar anul acesta am organizat seria de dezbateri „Monarhia constituţională, un proiect legitim pentru România”, în Bucureşti, Cluj Napoca, Sinaia, Braşov, precum şi un marş promonarhist la Sinaia.

De asemenea, ne-am implicat plenar în dezbaterile Forumului Constituţional şi am adresat direct propunerile noastre Comisiei parlamentare comune pentru modificarea Constituţiei.

La 26 iunie 2013, am organizat împreună cu o serie de ONG-uri partenere dezbaterea „Procesul de revizuire a Constituţiei României: început, desfăşurare, viitor” de la Palatul Parlamentului, în urma căreia 32 de organizaţii ale societăţii civile au formulat o Declaraţie comună prin care au cerut redactarea unei noi Constituţii, care să satisfacă nevoile reale ale naţiunii romane, şi reluarea de la zero a întregului proces, fără şmecherii politicianiste şi fără limite aberante de timp.

Dacă sunteţi de acord cu cele de mai sus şi consideraţi că v-aţi putea regăsi în rândurile noastre, sau pur şi simplu dacă doriţi să aflaţi mai multe despre A.N.R.M., vă invităm să ne vizitaţi site-ul www.anrm.ro şi pagina de Facebook- https://ro-ro.facebook.com/anrmro. De asemenea, puteţi să ne contactaţi la office@anrm.ro. Sau telefon 0723 168304

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

24 iulie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...