Actualitate, Educatie, Stiri

Ziua Francofoniei la Colegiul Economic din Alba Iulia

Elevii şi dascălii Colegiului Economic „D.P. Marţian” din Alba Iulia de franceză au marcat Ziua Francofoniei în cadrul proiectului educațional „Toujours Francophone”.

Săptămâna Francofoniei la Colegiul Economic „D.P. Marţian” Alba Iulia cuprinde mai multe evenimente prin care elevii sunt încurajaţi să conștientizeze importanța studierii limbii franceze, cu atât mai mult cu cât aceștia se pregătesc să lucreze în turism. Prin acest proiect liceenii îşi vor îmbunătăţi aspectele legate de comunicarea orală, în limba română și franceză și vor cunoaște care sunt țările în care franceza este limbă oficială. Coordonatorii proiectului educativ, profesorii Mihaela Stanciu, Cristina Toth, Daniela Crişan și Lavinia Dobra, și-au propus și în acest an, să așeze Colegiul Economic pe harta evenimentelor dedicate acestei sărbători. Grupul ţintă este reprezentat de elevii din clasele a XI a A, a XI-a B a XI-a F, a IX-a D, a IX E de la Colegiul Economic D. Pop Marţian Alba Iulia. Obiective specifice ale proiectului vizează dezvoltarea abilităţilor de comunicare în scris și oral în limba română şi mai ales în limba franceză, stimularea creativităţii şi cultivarea sensibilităţii și conştientizarea importanței studierii limbilor străine.

Locul de desfăşurare al activităților Săptămânii Francofoniei a fost Centrul de Documentare şi Informare al Colegiului Economic pentru întreaga săptămână 16-20 martie 2015. Proiectul a presupus vizionări de filme în limba franceză, urmate de discuții și fișe de lucru pe marginea acestora, realizarea unei expoziţii de afișe tematice „La francophonie”, o prezentare interactivă „La Francophonie, qu`est-ce que c`est?”, un moment artistic constând în recitarea creațiilor literare ale elevilor cu cele 10 cuvinte 2015 „Les Dix mots 2015” și vizitarea expoziției cu cărți în limba franceză existente în fondul documentar al CDI.

În fiecare an, la 20 martie, statele membre şi observatoare din cadrul Organizaţiei Internaţionale ale Francofoniei (OIF), din cinci continente, celebrează Ziua Internaţională a Francofoniei. România marchează acest eveniment, alături de alte 76 de state, printr-o serie de manifestări culturale, artistice şi educaţionale, organizate atât în ţară cât şi în străinătate.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

20 martie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...