Actualitate

Ziua de Curățenie Națională „Let’s Do It, Romania!”, în județul Alba

LDIT AB Raul Mures (6)Sâmbătă, 28.09.2013, în județul Alba s-a desfășurat Ziua de Curăţenie Naţională „Let`s Do It, România!” – cel mai mare proiect de implicare socială din România, campanie organizată și coordonată la nivelul județului nostru de Centrul Județean de Voluntariat Alba. A fost o zi frumoasă, în care aproximativ 1800 de oameni frumoşi, marea majoritate tineri, au adunat peste 2500 de saci de gunoaie din oraşe, de pe câmpuri, zone riverane, păduri, din albiile râurilor sau de pe marginea drumurilor etc.

Cei dornici să participe la campanie, s-au îmbrăcat corespunzător şi s-au prezentat la locurile de întâlnire stabilite, hotărâţi să elibereze locurile în care trăiesc de sub mormanele de gunoaie lăsate în urmă de alţi semeni de-ai lor. O zi în care până şi soarele le-a fost alături.

Cu mănuşile și cu sacii în mâini, cu voie bună și cu zâmbete pe buze, cu poveşti și exclamaţii de uimire provocate de gunoaiele găsite, în câteva ore, voluntarii au transformat Alba într-un judeţ un pic mai curat.

Este pentru prima dată când campania „Let`s Do It, România!” a fost implementată pe întreg teritoriul judeţului Alba, lucru ce nu ar fi fost posibil fără implicarea voluntarilor și a colaboratorilor din judeţ. Ne bucură foarte mult să descoperim că, de la an la an, numărul celor implicaţi în acțiuni de voluntariat este în creştere.

Locuitorii județului, începând de la elevii de școală primară până la pensionari, încep să devină mai responsabili, mai implicaţi, mai dispuși să sacrifice din timpul lor pentru binele comunității şi înţeleg necesitatea unei cetățenii active și a unei culturi a atitudinii.

Centrul Județean de Voluntariat Alba mulțumește tuturor voluntarilor implicați în acest proiect ambițios – „Let`s Do It, Romania!”, începând cu cei prezenți în ziua de curățenie, cât și celor care au participat la organizare, cartare și promovare.

De asemenea, mulţumim instituțiilor, asociațiilor și agenților economici, fără de care această campanie nu s-ar fi putut desfășura: Consiliului Județean Alba, Prefecturii Judeţului Alba, Primăriilor orașelor Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş, și Teiuş, Primăriilor comunelor Săsciori, Baia de Arieş, Bistra, Daia Română, Fărău, Poşaga, Stremţ, Şpring și școlilor din comunele amintite, STP Alba Iulia, Agenţiei pentru Protecţia Mediului Alba, Gărzii de Mediu, Direcţiei Silvice Alba, Penitenciarului de Maximă Siguranţă Aiud, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba, Spitalul Municipal Sebeş, Caritas Alba Iulia, Fundaţiei Comunitare Alba, Ligii Studenţilor din Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Interact Alba Iulia, Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis, Asociației Temerarii Transalpina, Asociaţiei Alternative Sociale Millenium, Centrul Pro Familia Teiuş, S.C. Apa CTTA Sebeş, S.C. Elis Pavaje, S.P.A.P., S.C. Greendays S.R.L. Sebeş, S.C. Hidroconstrucția S.A., S.C. Pinticarn, Martini Pan, Cristea Carn din Sebeşel, Fabrica de sucuri naturale Santerra, Colegiului Economic „Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia, Colegiului Tehnic „Dorin Pavel” Alba Iulia, Seminarului Teologic „Sfântul Mitropolit Simion Ştefan” din Alba Iulia, Colegiului Tehnic „Apulum” Alba Iulia, Liceului de Arte Alba Iulia, Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Alba Iulia, Școlii Gimnaziale „Ion Agarbiceanu”Alba Iulia, Colegiului Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, Școlii Gimnaziale Lancrăm, Școlii Gimnaziale nr.2 Sebeș, Liceul Tehnologic, Școlii Gimnaziale Mihail Kogălniceanu Sebeș, Școlii Gimnaziale Petreşti, Colegiului Naţional „Lucian Blaga” Sebeș, Colegiului Tehnic „Alexandru Domşa”, Școlii Gimnaziale „Ovidiu Hulea” Aiud, Liceului Teoretic Teiuş, Liceului de Arte „Lazar Chirilă” din Baia de Arieș, și Școlilor Gimnaziale din Fărău, Bistra, „Petru Pavel Aaron” Blaj, din Daia Română, Săsciori, Şpring, Vingard și Cunţa.

La campania desfășurată în data de 28 septembrie 2013 au participat 120 000 de români. Ziua Naţională de Curăţenie face parte din mișcarea internațională „Let`s Do It, World!”, cea mai mare mișcare socială organizată vreodată în lume, ce mobilizează în numeroase acțiuni de curățenie și educație nu mai puțin de 7 milioane de voluntari din 96 de țări.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

2 octombrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...