SEBES ALBA
Actualitate, Politica, Stirea Zilei, Stiri

Ziua colegiului militar albaiulian, amânată cu 7 zile din motive… electorale

Vineri, 7 noiembrie 2014, a fost marcată ziua Colegiului Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, de la a cărui naştere se împlinesc în aceste zile 95 de ani.

Evenimentul era programat pentru 1 noiembrie, când este în mod oficial Ziua Colegiului Militar, dar nu s-a putut organiza din motive electorale. Ziua de 1 noiembrie pica înainte cu o zi de primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Printre invitaţii evenimentului de la Alba Iulia s-au numărat absolvenţi din perioada când liceul se afla la Tg. Mureş şi de la Timişoara, reprezentanţi ai SMG, autorităţi publice, părinţi, absolvenţi din ultimii ani.

Înfiinţat la Tg. Mureş în anul 1919, colegiul s-a mutat la Timişoara din cauza izbucnirii celui de-al doilea Război Mondial şi a ocupării Ardealului de nord, fiind desfiinţat în anul 1946. Prestigioasa instituţie a fost reînfiinţată la Alba Iulia, în anul 1974, prin efortul lui George Homoşteanu, prim-secretar al PCR Alba în anii 70.

Printre invitaţii sărbătorii s-a aflat şi Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale.

Un punct major al evenimentului a fost decorarea Drapelului de Luptă al colegiului cu Ordinul Virtutea Militară în Grad de Cavaler cu însemn pentru pace.

Chestionat despre prezenţa sa la Alba Iulia, Mircea Duşa a declarat că liceul militar s-a înfiinţat în anul… 1914. După ce i s-a tras atenţia, ministrul Duşa a spus că speră să nu se facă o ştire din această mică eroare.

În 15 septembrie 2014 ministrul Mircea Duşa a fost prezent la deschiderea anului şcolar la Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul”, dar manifestarea a început la ora 12.00, pentru ca ministru să poată ajunge la ora stabilită… deşi toate evenimentele festive ale colegiului militar încep la ora 9.00-9.30, cel mai târziu la ora 10.00.

Dusa colegiu 1 colegiu 2 colegiu 3 colegiu 4

Distribuie Acum

7 noiembrie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *