Actualitate, Social

Zilele oraşului Cîmpeni: azi cântă Anna Lesko în Piaţa Avram Iancu

941507_522667254461436_990551755_nE din Chişinău dar nu e moldoveancă, vorbeşte româneşte că o româncă adevărată deşi nu e limba ei maternă şi după mai mult de 10 ani de carieră numele ei a devenit deja un substantiv comun. Acesta este cel mai mare compliment. Anna Lesko – stil unic.

Debutul ei a fost incendiar la propriu cu un single “Ard în flăcări” şi un videoclip ce i-a luat pe români prin surprindere şi i-a băgat total în ceaţă: nu ştiau ce să admire mai întâi – senzualitatea artistei, ritmurile moderne şi inedite pentru acea vreme, imaginile create de regizor? A fost produsul perfect pentru a o impune pe Anna şi de atunci publicul vrea mai mult şi nu reuşeşte să se sature.

Mizând pe senzualitate şi melodii consistente puse pe ritmuri simple Anna, a continuat cu hit-uri precum “Inseparabili” sau “ Inocenta” ce i-au cimentat poziţia de regină a radiourilor şi televiziunilor muzicale, clipurile ei fiind programate în heavy rotation. Între timp a lansat şi două albume cu record de vânzări, premiate cu discuri de aur.

Tranziţia de la imaginea de pe ecran şi vocea de la radio înspre artistă de show s-a produs în anul 2005 odată cu lansarea piesei “ Anicyka Maya” prima în care solista se întoarce la rădăcinile ei ruseşti şi-şi exploatează la maxim moştenirea cultural şi artistică.

Anna a creat un show de scenă care complimenteza ideal nouă directiva pe care a luat-o muzica să astfel încât în scurt timp a devenit cea mai solicitată artistă românca în spectacole cu public. Au urmat “24” , “ 1001 Dorinţe” sau “ Balalaika” – toate în acelaşi stil , toate diferite, toate unice în felul lor.

Şi cum toate aceste hituri ( ce au apărut fiecare pe alte trei albume) s-au regăsit mereu în repertoriul DJ-ilor din cluburi, Anna a lansat în vara lui 2010 “ În my bedroom” în cel mai pur stil de club iar în primăvara lui 2011 cu “Get it” a păstrat ritmul de club şi a reintrodus tema etnică ruso-ucraineană.

Iată programul manifestărilor de astăzi şi mâine:

Azi, 18 iulie, ora 18.00

– Ansamblurile folclorice: Albac, Dor de sat – Unirea, Arieşeni, Taraful Arieşul Cîmpeni, “Augustin Bena” Alba Iulia, Doina Moţilor – Cîmpeni,

– Lansare carte Teofil Haneş

– Cornel Borza

– Anna Lesko

Vineri, 19 iulie, ora 18.00

– Concurs solişti vocali şi instrumentali

– Ansamblul Saschiz – Târgu Mureş

– Ansamblul Doina Moţului Cîmpeni

– Liviu Burz

– Dinu Iancu Sălăjanu

– Foc de artificii

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

18 iulie 2013

About Author

Cititorul


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...