Actualitate, Social

Zilele oraşului Cîmpeni: azi cântă Anna Lesko în Piaţa Avram Iancu

941507_522667254461436_990551755_nE din Chişinău dar nu e moldoveancă, vorbeşte româneşte că o româncă adevărată deşi nu e limba ei maternă şi după mai mult de 10 ani de carieră numele ei a devenit deja un substantiv comun. Acesta este cel mai mare compliment. Anna Lesko – stil unic.

Debutul ei a fost incendiar la propriu cu un single “Ard în flăcări” şi un videoclip ce i-a luat pe români prin surprindere şi i-a băgat total în ceaţă: nu ştiau ce să admire mai întâi – senzualitatea artistei, ritmurile moderne şi inedite pentru acea vreme, imaginile create de regizor? A fost produsul perfect pentru a o impune pe Anna şi de atunci publicul vrea mai mult şi nu reuşeşte să se sature.

Mizând pe senzualitate şi melodii consistente puse pe ritmuri simple Anna, a continuat cu hit-uri precum “Inseparabili” sau “ Inocenta” ce i-au cimentat poziţia de regină a radiourilor şi televiziunilor muzicale, clipurile ei fiind programate în heavy rotation. Între timp a lansat şi două albume cu record de vânzări, premiate cu discuri de aur.

Tranziţia de la imaginea de pe ecran şi vocea de la radio înspre artistă de show s-a produs în anul 2005 odată cu lansarea piesei “ Anicyka Maya” prima în care solista se întoarce la rădăcinile ei ruseşti şi-şi exploatează la maxim moştenirea cultural şi artistică.

Anna a creat un show de scenă care complimenteza ideal nouă directiva pe care a luat-o muzica să astfel încât în scurt timp a devenit cea mai solicitată artistă românca în spectacole cu public. Au urmat “24” , “ 1001 Dorinţe” sau “ Balalaika” – toate în acelaşi stil , toate diferite, toate unice în felul lor.

Şi cum toate aceste hituri ( ce au apărut fiecare pe alte trei albume) s-au regăsit mereu în repertoriul DJ-ilor din cluburi, Anna a lansat în vara lui 2010 “ În my bedroom” în cel mai pur stil de club iar în primăvara lui 2011 cu “Get it” a păstrat ritmul de club şi a reintrodus tema etnică ruso-ucraineană.

Iată programul manifestărilor de astăzi şi mâine:

Azi, 18 iulie, ora 18.00

– Ansamblurile folclorice: Albac, Dor de sat – Unirea, Arieşeni, Taraful Arieşul Cîmpeni, “Augustin Bena” Alba Iulia, Doina Moţilor – Cîmpeni,

– Lansare carte Teofil Haneş

– Cornel Borza

– Anna Lesko

Vineri, 19 iulie, ora 18.00

– Concurs solişti vocali şi instrumentali

– Ansamblul Saschiz – Târgu Mureş

– Ansamblul Doina Moţului Cîmpeni

– Liviu Burz

– Dinu Iancu Sălăjanu

– Foc de artificii

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

18 iulie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...