Actualitate, Stiri

Zi și noapte cu berzele de la Dumbrăvioara

Asociația pentru Protecția Păsărilor și a Naturii „Grupul Milvus” are plăcerea de a vă informa că proiectul camerei web de la Dumbrăvioara este funcțional. Astfel, iubitorii de păsări pot urmări online, 24 din 24 de ore, într-un format HD, cuibul de barză albă.

Anul acesta vom încerca să prezentăm îndeaproape, online, etapele perioadei de cuibărit. Primul ou a apărut în cuib pe data de 15 aprilie, vor urma 30 de zile de așteptare (perioada clocitului), iar la mijlocul lunii mai vom asista împreună la eclozarea primului pui, un eveniment important pentru iubitorii berzelor.

Grupul Milvus a schimbat locul de monitorizare, imaginele pe care le puteți vedea online sunt dintr-un cuib aflat la intrarea în localitatea Dumbrăvioara. Prima cameră de supraveghere a unui cuib de barză din România a fost montat de asociație în 2006, însă imaginile se puteau recepționa doar pe un monitor din localitate. Din 2010, imaginile s-au putut viziona online pe site-ul http://milvus.ro/en/category/live-webcam .

Camera instalată anul acesta oferă imagini calitative în format HD. Mai mult, sistemul de vizionare va fi unul interactiv pentru a vizualiza și cele două cuiburi din apropierea camerei, respectiv (fiind o camera cu zoom) să vedem de aproape puii după eclozare. Aceste mișcări ale camerei vor fi anunțate periodic pe site-ul Grupului Milvus.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

17 aprilie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...