Actualitate

Zăpadă de un metru şi jumătate pe Transalpina

Turiştii sunt avertizaţi de către salvamontiştii din Gorj să evite să se aventureze în zona înaltă a Transalpinei, cea mai înaltă şosea din România. Reprezentanţii Salvamont Gorj au precizat că turiştii nu trebuie să se încreadă în faptul că pe unele porţiuni zăpada este mică deoarece în unele locuri aceasta atinge un metru şi jumătate şi este imposibil de înaintat.
Şeful Serviciului Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, a afirmat că șoseaua este semnalizată corespunzător cu bariere, iar turiștii sunt sfătuiți să evite tronsonul care este închis.
„Transalpina, în acest moment, este semnalizată corespunzător că este un drum închis circulației publice pe un anumit tronson, tronsonul care traversează muntele, este prevăzută cu bariere metalice, cu bariere de beton, și, după aceste bariere, drumul nu mai este desfăcut, practic zăpada este neatinsă. În zonele de joasă altitudine, unde a nins a mai puțin, s-ar putea ca drumul să nu fie acoperit că zăpadă pe primii kilometri și asta să îi tenteze pe turiști să ocolească barierele dacă e posibil și să încerce să înainteze pe drum. Acolo unde începe zăpada, este bine să se întoarcă, să evite acest lucru, pentru că e clar că în zona înaltă de munte zăpada e foarte mare, astăzi (miercuri n.r.) salvamontiștii gorjeni au fost acolo și au găsit zone cu zăpadă de un metru și jumătate, deci e destul de mare și nu au nicio șansă să treacă. Mai mult de atât, se pot înzăpezi la primul sector cu zăpadă și apar probleme”, a declarat, pentru AGERPRES, Sabin Cornoiu.
Miercuri dimineața, o mașină cu trei turiști străini a cerut ajutorul salvamontiștilor, după ce autovehiculul a derapat pe un drum lateral din apropierea Lacului Vidra.
sursa: Agerpres

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

17 decembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...