Actualitate, Social, Stiri

YouthBank: 100.000 de lei investiţi în proiectele din judeţul Alba

Joi, 12 martie 2015, va fi lansată o nouă sesiune a concursului de finanțare YouthBank Alba. Astfel filiala Alba a fundaţiei va sprijini și în 2015 proiectele și inițiativele în comunitate ale liceenilor care studiază în Alba Iulia.

„Prin granturile pe care le vom oferi în acest an școlar, atingem și depășim suma de 100.000 lei investită, începând cu anul 2010, în inițiativele în comunitate ale tinerilor din municipiu. Programul YouthBank este un program care pornește de la premisa că tinerii sunt o resursă pentru comunitățile locale și care încurajează inițiativa civică, responsabilitatea și asumarea de către tineri a rolului de lideri. Aceștia se implică în mod practic în acțiuni și decizii locale, prin crearea și utilizarea unui fond care susține inițiativele tinerilor”, precizează Dorin Sava, Directorul Fundaţiei Comunitare Alba, instituţia care coordonează programul YouthBank în judeţul Alba.

Tinerii sunt încurajați și sprijiniți – prin programul YouthBank – să se implice în comunitate, să aibă iniţiative sociale, să se pregătească pentru viitoarea lor carieră.

Reamintim, Programul YouthBank a fost desemnat la ultimele două ediții ale Galei Voluntarilor din județul Alba ca fiind cel mai bun program de voluntariat în educație din județul Alba, iar la nivel național a obținut premii importante în ultimii ani, în cadrul unor gale precum Gala Societății Civile sau Gala Premiilor în Educație.

Programul este implementat în Alba Iulia de către Fundația Comunitară Alba, iar la nivel național este coordonat de către Asociația pentru Relații Comunitare în parteneriat cu BRD – Groupe Société Générale. BRD – Groupe Société Générale susține programul prin acordarea a jumătate din suma strânsă de echipa YouthBank Alba din care vor fi finanțate proiecte cu impact în comunitate inițiate de liceeni.

Activitățile YouthBank România sunt incluse în „YouthBank Academy: Soluții durabile pentru implicarea tinerilor în viața comunității” – proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

11 martie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...