Actualitate, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

www.ellasystems.ro : Principiul de funcționare al centralelor electrice prin ionizare

Centralele ELLA funcţionează exclusiv pe curent electric.

Centralele electrice prin ionizare Ella Systems se caracterizează printr-un consum redus de energie, astfel încât am reuşit să facem concurenţă centralelor pe gaz natural, lăsand mult în urmă pe cele care folosesc GPL şi cele cu rezistenţă (fir de nichelină). Spre deosebire de sistemele bazate pe gaz, la instalarea şi exploatarea centralelor noastre nu veţi mai avea costuri suplimentare cu proiecte, autorizaţii, branşamente etc. care ajung să dubleze preţul centralei.

În ce priveste siguranța, aceste centrale nu folosesc flacăra, sisteme radioactive sau pulsuri electromagnetice de frecvență înaltă (inducție) care ar pune în pericol sănătatea sau viața.

După cum se poate observa pe desen, spre deoasebire de centralele cu rezistente, încălzirea se produce din interiorul apei, pe tot volumul, electrozii rămânând reci.

Puterea maximă de absorbţie la modelele pentru apartament este corelată cu capacitatea standard de încărcare a reţelelor electrice de uz casnic româneşti (aproximativ cât două calorifere electrice cu ulei în cazul celei de apartament – E-150). Însă datorită performanţei deosebite, puterea ei de încălzire este echivalentă cu puterea unei centrale obişnuite cu rezistenţe de până la 9 KW. Este important de ştiut, că puterea centralei creşte lent, dar nu în trepte odată cu creşterea temperaturii apei, de la aproximativ 2 la 5 KW pentru centrala monofazată, astfel evităm şocurile de pornire caracteristice aparatelor cu rezistenţe.

Agentul termic reprezintă apa distilată sau de ploaie. Nu se admite folosirea antigelului sau apei din puțuri cu o salinitate, sau duritate sporită.
– Temperatura de lucru: până la 70 grade Celsius. (Recomandată – 55 grade Celsius).
– Presiune de lucru: 0 ..  1,5 bari.

Întrebare: Cum poate fi eficiența centralelor ELLA superioară cu cca 30% celor cu rezistențe, dacă randamentul centralelor cu rezistențe atinge 99%. Vreți să spuneți, că el este supraunitar?

În ceea ce privește randamentul pretins de 99% al centralelor cu rezistențe:

Această întrebare au auzit-o de mai multe ori de la oameni, care au pregătire tehnică, dar, care din păcate nu folosesc aceste cunoștințe, crezând orbește cele declarate de producătorii centralelor cu rezistențe. Să începem cu practica care, după cum se stie, nu poate fi combătută, ci doar explicată. Toată lumea cunoaște reclama Calgon-ului, unde din cauza depunerilor rezistența mașinii de spălat se arde repede. De ce se întamplă aceasta? Pentru că stratul depus împiedică transmiterea căldurii de la rezistență în apă. În consecință temperatura rezistenței crește provocând scăderea perioadei de viață a ei. Același lucru îl observăm dacă lăsăm ceainicul electric fără apă: – creșterea necontrolată a temperaturii până la ardere. Adică, rezistența funcționează absorbind același curent, dar încălzirea apei se produce mai lent, (fenomen observat și la boilerele electrice) datorită acelor depuneri. În limbaj tehnic, aceasta se numește scăderea randamentului. 

Întrebare:  Unde se duce o parte din căldura din rezistența cu depuneri, dacă ea este imersată în apă și consumă la fel?

Răspuns:  Spre interiorul rezistenței, pentru creșterea temperaturii firului peste cea normală (cca 450 grade C).  Dacă are cineva altă explicație – așteptăm cu nerăbdare replica.

Acum, să revenim la randamentul pretins de cca 99% al centralelor cu rezistențe. În cele ce urmează, vom enumera niște factori, ignorati dar care au un impact semnificativ.

Dacă depunerea pe exteriorul rezistenței reduce randamentul, apoi să nu uităm de stratul de nisip izolator din interiorul rezistenței și cămașa din alamă între apă și firul de nichelină, care la fel sunt factori de reducere a randamentului, împiedicând transmiterea căldurii în apă. Apropos, chiar producătorii recunosc că în timp, randamentul rezistențelor scade.  Aici mai apare un fenomen ignorat de către specialiști: – bariera de vapori de apă, care se formează pe suprafața rezistenței, care apare datorită temperaturii înalte a rezistenței și prin consecință – a fierberii apei. Dacă imersăm o rezistență în apă, acest fenomen este vizibil.  Deci, am mai depistat o barieră pentru căldură produsă de rezistență. Încă una, pe lângă cele enumerate, care explică diferența de randament între încălzirea cu ionizare, când APA REPREZINTĂ REZISTENȚA încălzindu-se din interior fără bariere, fără depuneri și rezistența clasică. Multiple teste au arătat că centralele ELLA au un randament superior cu min.25% față de cele clasice. Este exclus să afirmăm că randamentul lor este de 124%, deoarece ar contrazice legea fizicii. În consecință, randamentul real al centralelor cu rezistență nu depășește 73%.

Fig.1. Distribuirea căldurii produse în centralele ELLA (stânga) și cele clasice (dreapta).

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

18 februarie 2019

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...