Actualitate, Social

World Vision România lanseaza programul ‘Donator de Viitor

1382356_10151915264517867_156084979_n600 de copii din 13 comunitati defavorizate din judetul Dolj vor beneficia de ajutor în cadrul unui amplu proiect de dezvoltare comunitara ce se va derula pe 5 paliere principale: educatie, sanatate, dezvoltare economica, advocacy, dezvoltare spirituala

Bucuresti, 15 octombrie 2013 — World Vision România anunta lansarea programului ‘Donator de Viitor’, primul demers de tip ‘child sponsorhip’ din România, prin care organizatia ofera posibilitatea românilor de a contribui la schimbarea destinului unei comunitati defavorizate, sustinând copiii din acea comunitate. Prima etapa a programului de dezvoltare comunitara se va derula în intervalul octombrie 2013 — septembrie 2014 si va viza nevoile a 13 comunitati defavorizate din judetul Dolj, acesta fiind unul dintre judetele cu cel mai scazut nivel de trai din România. În prima faza a campaniei, cei care doresc sa sustina demersul World Vision pot sprijini unul din cei 600 de copii înscrisi în program, prin donatii lunare de 68 de lei pe www.worldvision.ro/donator-de-viitor.

Românii — implicati pentru prima data în procesele de dezvoltare comunitara.

Pana acum, programele de dezvoltare comunitara initiate de World Vision s-au derulat cu ajutorul donatorilor individuali din alte tari precum SUA, Canada, Taiwan, Elvetia etc. Începând cu octombrie2013, World Vision România ofera si românilor posibilitatea de a se implica într-un astfel de proiect, dând copiilor din mediul rural sansa la un viitor mai bun.

Particularitatea programului ‘Donator de Viitor’ consta în implicarea pe termen lung si în crearea unei legaturi directe între copil si persoana care se înscrie în programul de donatii. Astfel, programul permite o comunicare constanta între donator si copil, primul dintre ei având posibilitatea de a coresponda cu copilul si cu familia lui sau de a-l vizita, daca îsi doreste acest lucru.

‘Pentru multi dintre cei 600 de copii înscrisi în program, copilaria înseamna drumul lung parcurs pe jos pâna la scoala indiferent de anotimp, înseamna o pereche de pantofi pe care o împart cu fratii lor, o odaie micuta luminata de o singura lumânare sau un cartof fiert împartit — masa pentru întreaga zi. Prin lansarea campaniei < >, ne dorim sa schimbam aceasta realitate si sa le oferim speranta acestor copii care se confrunta prea devreme cu greutati prea mari. De aceea, îi rugam pe toti cei care vad acest mesaj, sa nu ramâna indiferenti. Donatia lor poate face diferenta. Împreuna, putem schimba vieti în bine’, a declarat Catalin Andrew Popa, Director National World Vision România.

Impactul donatiei pentru comunitate

Prin intermediul programului ‘Donator de Viitor’, fiecare sustinator al campaniei ajuta World Vision România sa contribuie la schimbarea în bine a vietii celor 600 de copii, schimbând lumea în care ei traiesc. Astfel, plecând de la faptul ca bunastarea copilului este strâns legata de bunastarea familiei sale si a comunitatii în care traieste, World Vision România va lucra alaturi de oamenii din fiecare comunitate pentru a rezolva problemele cu care se confrunta, astfel încât membrii ei sa devina capabili sa îsi ia soarta în propriile mâini si sa îsi îngrijeasca mai bine copiii.

‘Credem cu tarie ca cea mai buna solutie pentru eradicarea saraciei, una care sa dureze, presupune lucrul alaturi de oamenii dintr-o comunitate pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta, în vederea construirii unei comunitati mai bune. Astfel, prin acest program de dezvoltare comunitara, lucram cu comunitatea pentru a afla cele mai mari nevoi ale acesteia, alcatuim planul de activitate cu membrii si liderii comunitatii, punem planul în practica împreuna si, în ultima etapa, pregatim membrii comunitatii pentru ca ei sa stie cum sa aiba grija de ceea ce au construit si sa dobândeasca noi resurse pentru a beneficia de o dezvoltare continua si durabila’, a afirmat Catalin Andrew Popa, Director National World Vision România.

Implementarea campaniei se va realiza pe domenii de activitati, conform filozofiei World Vision, având 5 paliere principale: educatie, sanatate, dezvoltare economica, advocacy si dezvoltare spirituala. Desfasurarea programelor are permanent în vedere transformarea comunitatilor din entitati pasive, neimplicate, aflate în asteptarea sprijinului din afara pentru depasirea situatiilor dificile, în comunitati active, implicate, capabile sa construiasca viitorul propriilor copii.

Cum poti sa devii donator de viitor?

Foarte simplu. Intri pe www.worldvision.ro/donator-de-viitor si îti alegi copilul pe care doresti sa îl sustii. Donând lunar 68 de lei, tu îi asiguri copilului ales sansa la o viata mai buna si suport moral. Astfel, cu mai putin de 2.5 lei/zi îi poti schimba destinul, dându-i posibilitatea sa mearga în fiecare zi la scoala, sa aiba caietele si cartile necesare, sa se duca la doctor atunci când este cazul si sa beneficieze de tratamentul corespunzator, chiar sa mearga în excursii si tabere si sa vada astfel ca lumea este mult mai larga decât stiu ei. Vei primi scrisori de la copilul ales, informatii despre evolutia lui si îl poti vizita daca doresti. Însa impactul donatiei tale este mult mai mare. El se reasfrânge asupra întregii comunitati în care copilul traieste. Cu ajutorul tau, World Vision România va lucra alaturi de reprezentantii comunitatilor din program pentru a adezvolta proiecte concepute în functie de necesitatile locale, contribuind astfel la bunastarea tuturor copiilor si familiilor din zona.

600 de copii înscrisi în proiect asteapta ajutorul nostru

http://www.worldvision.ro/donator-de-viitor

World Vision este o organizatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, de dezvoltare comunitara si advocacy punând în centrul activitatii bunastarea copilului. Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile rurale, în scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirati de valori crestine, lucram cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen.

World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International prezent în aproape 100 de tari din întreaga lume. În 23 de ani de prezenta în România am desfasurat programe pentru mai mult de 350.000 de copii si adulti, în 394 de comunitati din 8 judete.

World Vision România crede în dreptul la sanse egale pentru copiii de la sate si de la oras si de aceea în comunitatile rurale unde este prezenta desfasoara programe de dezvoltare comunitara pe termen lung cu focus pe educatie si reducera abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala, angajament civic si crestin. Copiilor li se facilitează astfel accesul la conditii de viata mai bune prin dezvoltarea durabila a comunitatii în care traiesc. Prin proiectele noastre, ne concentram pe transformarea comunitatilor si membrilor acestora pentru a realiza o viata împlinita pentru fiecare copil.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

17 octombrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...