Actualitate, Stiri

Weekend ecologist pentru tinerii liberali din judeţul Alba

tineriiÎn weekend-ul 28-30 martie tinerii liberali din judeţul Alba au participat la diverse acţiuni ecologiste.

Sâmbătă, 29 martie, TNL Alba Iulia a desfăşurat o acţiune de ecologizare pe malul râului Ampoi. Preşedintele organizaţiei, Gabriel Lupea, a declarat: „În ultimii ani, tinerii liberali din Alba Iulia şi-au făcut un obicei din a realiza astfel de acţiuni. Sâmbătă au fost strânşi circa 30 de saci menajeri plin cu deşeuri reciclabile. În urma acţiunii, materialele reciclabile adunate vor fi valorificate, iar cu fondurile strânse dorim să aducem o bucurie copiilor nevoiaşi cu ocazia Sărbătorilor de Paşti. De asemenea, dorim şi să tragem un semnal de alarmă către autorităţi şi cetăţeni cu privire la protejarea mediului înconjurător”.

Acţiunea s-a repetat duminică, 30 martie: cea mai nouă organizaţie TNL din judeţ, TNL Rădeşti.

Profesorul Adrian Simion, purtător de cuvânt al PNL Alba, a explicat: „A fost o acţiune frumoasă, prima de acest gen, organizată de noul birou de conducere al TNL Rădeşti, condus de colegul nostru Sergiu Todor. Pentru câteva ore s-a realizat o acţiune de ecologizare pe malul Mureşului. Ceea ce m-a bucurat a fost faptul că alături de noi au participat şi cetăţeni din localitate, conştienţi şi ei de faptul că fiecare suntem responsabili de curăţenia comunităţilor în care trăim. Le mulţumim pe această cale şi îi invităm să susţină şi viitoarele acţiuni de acest fel”.

La rândul lor tinerii liberali din Sebeş au participat la proiectul mondial Earth Hour (Ora Pământului). Este al şaselea an consecutiv în care TNL Sebeş susţine proiectul. „Vineri şi sâmbătă, în 28 şi 29 martie, am distribuit în municipiul Sebeş câteva sute de pliante informative asupra a ceea ce înseamnă Earth Hour – Ora Pământului. Speranţa noastră a fost că populaţia municipiului va conştentiza cât de important este să faci un lucru mărunt pentru o cauză mare. Acţiunea noastră a avut şi în acest an efectul scontat şi le mulţumim tuturor celor care au înţeles acest lucru, iar sâmbătă, 29 martie, au stins lumina la ei acasă pentru o oră, în intervalul 20.30-21.30”, a declarat Alexandru Ţoţonea, preşedinte TNL Sebeş.

WWF (World Wide Fund for Nature) este organizaţia care a iniţiat conceptul Earth Hour pe care îl desfăşoară anual în peste 152 de ţări. Prin Earth Hour, demarat la Sydney în 2007, WWF îşi propune să activeze spiritul civic şi atitudinea ecologistă. De notat că directorul WWF-România este un fost europarlamentar PNL, Magor Csibi.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

31 martie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...