Actualitate, Social, Stiri

Voluntarii de profesie vin în ajutorul persoanelor diagnosticate cu scleroză multiplă

Asociația SM SPEROMAX ALBA a demarat o nouă etapă a programului „Voluntar de profesie” din cadrul proiectului „Centrul de Informare și Consiliere în Scleroza Multiplă”, realizat cu sprijinul Fundației Vodafone Romania.

Conform iniţiatorilor proiectului, scopul acestuia este acela de a crește calitatea vieții persoanelor diagnosticate cu Scleroză Multiplă din județul Alba și promovarea independenței beneficiarilor, prin îmbunătățirea abilităților necesare pentru a exectua activități zilnice, și nu numai, cu ajutorul terapiei ocupaționale.

Timp de nouă luni vor fi identificate barierele actuale și anticipate cu care se confruntă pacientul; de asemenea va fi implementat un plan de intervenție personalizat şi vor fi eliminate și/sau reduse barierele identificate.

În acest proiect vor fi sprijiniţi 150 de persoane diagnosticate cu Scleroză Multiplă și aparţinătorii acestora, respectiv membrii de familie sau asistenți personali.

Reabilitarea este o parte importantă a asistenței medicale pentru persoanele cu Scleroză Multiplă, iar terapia ocupatională este o parte integrată a acestui proces. Terapeuții ocupaționali lucrează împreună cu persoanele afectate și familiile acestora pentru a dezvolta și impementa soluții practice la problemele de zi cu zi – după cum precizează Luiza Pop, voluntar de profesie 2014-2015 în Asociaţia SM SPEROMAX ALBA.

Beneficiarii sunt incluși într-un program de ergoterapie, unde desfășoară activități pentru îmbunătățirea motricității fine, activități pentru memorie, atenție, stimularea creativității. Toate acestea au loc în cadrul grupurilor de suport bilunare.

Voluntarul de Profesie (Luiza Pop – terapeut ocupațioal) a reușit să viziteze 15 beneficiari în luna decembrie, așa cum și-a propus pentru fiecare lună, până la încheierea proiectului. În data de 18 decembrie pentru aceștia au avut loc o întâlnire dedicată sărbătorilor de iarnă, în care au fost colindați și au urmărit o scenetă de teatru de umbre.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

20 decembrie 2014

About Author

Cititorul


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...