Actualitate

Voie bună şi distracţie la aniversarea de 135 de ani a Fanfarei din Petreşti

Istoria reprezintă liantul suprem dintre generaţii, care asigură perpetuarea valorilor, tradiţiei dar mai ales a frumuseţii fiecărui moment care amprentează existenţa de-a lungul trecerii timpului. Astfel, 135 de ani de glorioasă istorie au purtat notele muzicale ale fanfarei până în zilele noastre. În perioada 15-16-17 august 2014, în localitatea Petreşti din judeţul Alba, istoria a prins viaţă în cadrul evenimentului intitulat Aniversarea a 135 de ani de la înfiinţarea Fanfarei din Petreşti şi întâlnirea Fiilor Petreştiului, organizat de către Fanfara din Petreşti.
Buna dispoziţie şi distracţia au definit, weekend-ul trecut, evenimentul ’’Aniversarea de 135 de ani de la înfiinţarea Fanfarei din Petreşti’’, adunând sute de oameni într-un frumos festival, amprentat de magia timpului trecut şi de distracţia timpului prezent. Astfel, Balul Fanfarei a reunit peste 300 de invitaţi, alături de personalităţi locale pentru a celebra 135 de ani de istorie a Fanfarei din Petreşti, prin momente unice precum prezentarea de carte ’’Contribuţii la monografia Fanfarei din Petreşti’’, semnată de domnul Voicu Cioară, precum şi derularea DVD-ului Fanfarei, care au învăluit într-un aer de solemnitate întreaga seară. Totodată, balul a fost presărat pe alocuri de folclorul autentic prin intermediul Mărginenilor de pe Valea Frumoasei, sau cu paşi săseşti prin intermediul dansurilor populare săseşti. Ziua de Sâmbătă a continuat în ritmuri rock şi într-o atmosferă incredibilă, plină de distracţie. Totodată, terenul de fotbal din Petreşti a găzduit o explozie de energie, prin meciul de fotbal Căsătoriţi Vs Necăsătoriţi care a încins spiritele şi a înscris o serie de zâmbete.
Duminică, pe scena din Petreşti, istoria a fost scrisă prin denumirea Fanfarei de copii, cu numele de ’’Fanfara de copii Danil Opincariu’’, moment unic urmat de un amestesc fascinant de concerte de fanfară, susţinute de Fanfara din Alba Iulia şi de Fanfara din Petreşti, creând o armonie muzicală desăvârşită. Seara s-a încheiat printr-un spectacol fascinant întreţinut de Simi şi Radu Deac, iar Aniversarea de 135 de ani a ajuns la final, printr-o memorabilă retragere cu torţe, având în frunte Fanfara din Petreşti. Astfel, focurile de artificii, au pus punct unei frumoase celebrări a istoriei şi a culturii, purtată până în prezent de o lungă tradiţie, amprentată puternic de partiturile magice ale Fanfarei din Petreşti.
’’ De-a lungul vremii această fanfară a impulsionat puternic activitatea culturală din Petrești și Sebeș, fiind la originea înființării a încă două fanfare: cea a Fabricii de Hârtie și cea a Bisericii Ortodoxe, precum și a mai multor formații de divertisment. Această sărbătoare este a întregii localități, așa că era firesc să fie organizată, concomitent, și o întâlnire a Fiilor Petreștiului, prima după anul 2001.’’, a declarat Voicu Cioară, preşedintele Asociaţiei ’’Fanfara Petreşti’’.
’’Evenimentul a decurs excelent, fiecare moment din cadrul programului fiind atins cu succes, ceea ce ne bucură. Zâmbetele, entuziasmul şi aplauzele celor prezenţi spun mai mult decât orice cuvinte, dând sens istoriei de 135 de ani’’ a declarat Ioan Jurju, administrator al Asociaţiei Fanfara Petreşti
Aniversarea a 135 de ani de la înfiinţarea Fanfarei din Petreşti şi întâlnirea Fiilor Petreştiului reprezintă un eveniment marcant al culturii Petreştiului, având scopul de a evidenţia cei 135 de ani de istorie muzicală, fiind fanfara civilă cu cea mai îndelungată existență din țară, precum şi rolul de a crea o atmosferă unică de sărbătoare şi veselie.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

20 august 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...