Actualitate

Vizită arhierească la copiii instituționalizați din Aiud

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei s-a aflat, vineri, în mijlocul copiilor ocrotiţi în cadrul Aşezământului social-filantropic „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Aiud.

În cadrul vizitei, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost însoţit de consilierul social misionar al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, părintele Nicolae Călin Ignat. Ierarhul nostru a asistat la activităţile zilnice care se desfăşoară în centru şi le-a oferit copiilor cadouri şi iconiţe. În final, Înaltpreasfinţitul Irineu a apreciat munca depusă de angajaţii centrului şi implicarea copiilor în activităţile zilnice şi le-a adresat acestora un cuvânt de îndemn duhovnicesc şi sfaturi pentru a-şi petrece într-un mod frumos vacanţa de vară. Copiii i-au mulţumit ierarhului printr-un mic program artistic interpretând cântece cu mesaj religios.

Aşezământului Social „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Aiud este o structură social filantropică ce face parte din reţeaua socială a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei. Aşezământul cuprinde o casă de tip familial în care sunt ocrotiţi 18 copii abandonaţi sau orfani, un centru educaţional cu 25 de copii beneficiari din familii sărace, aflaţi în risc de abandon şcolar, şi un serviciu socio-medical de îngrijire la domiciliu pentru 27 de persoanelor vârstnice. Coordonatorul acestui aşezământ social este Părintele Teofil Sas.

Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba

 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

19 iulie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...