Actualitate, Social

Vințu de Jos – o comunitate în continuă dezvoltare

foto: forum.transira.ro
foto: forum.transira.ro

Anul 2012 a fost anul în care locuitorii din Vințu de Jos au decis că la conducerea comunității este nevoie de o schimbare care să aducă noi perspective de dezvoltare comunei.

Prin votul lor am ajuns primar, iar cu ajutorul echipei pe care o conduc în cadrul Primăriei Vințu de Jos (niște oameni muncitori, cărora vreau să le mulțumesc pentru modul în care implică), am reușit să implementăm câteva proiecte importante care să conducă, treptat, la ridicarea calității vieții în comunitatea noastră.

Vreau să amintesc doar câteva dintre aceste proiecte.

Astfel, la Căminul Cultural s-au făcut lucrări de modernizare. A fost amenajată curtea căminului și s-au realizat unele dotări importante pentru interior; este vorba de mese, scaune, veselă nouă etc. Obiectivul s-a reamenajat și poate găzdui evenimente cultural – artistice la care pot participa 250 până la 300 de persoane;

În ceea ce privește lucrările de infrastructură, un proiect important este cel prin care Primăria s-a asociat cu SC Apa CTTA Alba Iulia, pentru extinderea rețelei de apă pe Valea Vințului și Valea Goblii.

De asemenea, vizate pentru lucrări de extindere a rețelei de apă au fost și satele Vurpăr și Mereteu, precum și o altă zonă importantă, respectiv cea de pe strada Durigari.

Tot la acest capitol de infrastructură, mai trebuie să amintim lucrările de pe strada Avram Iancu, care au vizat modernizarea zonei și amenajarea unei rigole, o lucrare pe care oamenii din zonă au considerat-o necesară.

La unele dintre lucrări au fost folosite inclusiv utilaje noi achiziționate de către Primărie, și aș aminiti în acest context o achiziție foarte importantă pe care am realizat-o prin fonduri accesate printr-un proiect depus pe Grupul de Acțiune Locală, mai precis este vorba de un buldoexcavator.

Nu în ultimul rând am mai menționa lucrările de  modernizare la stadionul din Vințu de Jos. Astfel, s-au realizat lucrări de reamenajare a zonei, a fost acoperită tribuna, s-a achiziționat o instalație de irigat.

Sunt doar câteva dintre proiectele pe care le-am realizat, sau le avem în desfășurare.

Lor le mai urmează și altele, la care se lucrează, domeniile vizate fiind: infrasctructura, mediul, dezvoltarea resurselor umane.

În acest ultim domeniu, o societate din Alba Iulia, cu care avem parteneriat, urmează să deschidă noi cursuri de formare profesională la noi în comună, după ce anul trecut au mai făcut astfel de cursuri.

Pentru viitorii investitori care se încearcă să fie atrași în zonă, existența de forță de muncă profesionalizată este un element foarte important.

Astfel, localitatea noastră începe să devină o comunitate care se înscrie tot mai mult în ceea ce numim prin conceptul de dezvoltare durabilă, fiind o localitate în care tot mai mulți oameni, inclusiv din Alba Iulia, vin să se stabilească.

Gheorghe VLAD, Primar Vințu de Jos

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 iulie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...