Actualitate

Vino la Şureanu Mountain Bike

Urcă-te pe două roți și vino la Șureanu, în 30 august, ora 12.00, pentru marea competiție Șureanu Mountain Bike! Va fi prima de acest gen din zona Șureanu, așadar fii primul care va lua parte la ceea ce va fi, pe viitor, cel mai mare concurs de mountain bike din România! Totodată, nu rata nici Șureanu Mountain Race, care va avea loc sâmbătă, 23 august!

Șureanu Mountain Bike (care va închide prima ediție a Șureanu Mountain Festival, 30 iulie – 31 august) este o competiție organizată de Consiliul Județean Alba, în colaborare cu Alba Sport Vision și clubul „Bicheru-Cycling”. Competiția vrea să fie un prim punct de plecare pentru o viitoare competiție de XCM, care va avea loc la anul în zona Munților Șureanu. Are ca scop promovarea zonei, împreună cu potențialul activităților sportive multiple ce pot avea loc acolo pe timp de vară. Traseul a fost ales cu scop recreațional pentru amatori și este ușor, accesibil tuturor pasionaților de mountain bike. Este ciclabil indiferent de vreme, fiind în totalitate pe drumuri forestiere largi, ce trec prin păduri de brad dar și prin gol alpin.
Data și ora concursului: 30 august, ora 12.00
Înscrierea în concurs: gratuită, la centrul de informare de la Aprés-ski Ada, Domeniul Schiabil Șureanu. Centrul de informare va funcționa între 29 – 30 august 2014.
Traseul: plecare Aprés-ski Ada – bază Domeniul Schiabil Șureanu – stâna Puru – Poarta Raiului – stâna Prisaca – intersecție Valea Cugirului – Poarta Raiului – bază Domeniul Schiabil Șureanu – sosire Aprés-ski Ada
Lungimea traseului: 20 km
Elevația traseului (minim; maxim): 1.349 m; 1.772 m
Diferența de nivel: maxim 580 m
Categorii în cadrul concursului:
1) Juniori (Masculin și Feminin) – 14 și 18 ani
2) Masculin – 18 și 35 ani
3) Masculin – peste 35 ani
4) Feminin Open – peste 18 ani
(categoriile pot suferi modificări în funcție de numărul participanților prezenți la fața locului, în ziua concursului)
Spații de cazare: Hotel „Sf. Petru”, Pensiunea „Șureanu”, Pensiunea „Bellamy”, Cabana „Nuța” și la cabanele din Poarta Raiului și Luncile Prigoanei (detalii pe www.schisureanu.ro)
Zonă de campare: Aprés-ski Ada (în zona Curmătura Șureanu)
Parcare: Aprés-ski Ada; Hotel „Sf. Petru”; Poarta Raiului
Acces spre centrul de înscriere de la Aprés-ski Ada: accesul începe din Sebeș, pe șoseaua Transalpina (DN 67 C), care este deschisă până la barajul Oașa. Când ajungi la baraj, faci dreapta pe drumul neasfaltat (DJ 704) și vei trece pe lângă mănăstirea Oașa, prin Luncile Prigoanei și vei ajunge, apoi, în Poarta Raiului, de unde drumul continuă direct până la Domeniul Schiabil Șureanu. De la baza pârtiilor, drumul urcă la dreapta spre Cabana Șureanu. După aproximativ 1,5 km faci stânga iar drumul continuă până la Aprés-ski Ada. Distanță totală față de Sebeș: 81 km. Atenție, drumul de la barajul Oașa până la Aprés-ski Ada este accidentat și poate pune probleme mașinilor cu gardă joasă.
Coordonate GPS pentru Poarta Raiului: 45.345891, 23.313529
Detalii suplimentare:
0744 632 939 Robert Marian, Club „Bicheru-Cycling”
0762 501 913 Rareș Tileagă, Serviciul Turism al Consiliului Județean Alba

Despre ȘUREANU MOUNTAIN FESTIVAL
Șureanu Mountain Festival e un eveniment cultural-sportiv care celebrează aventura, tradiția și aerul curat și este conceput ca vector de imagine pentru Munții Șureanu, fiind structurat pe cinci mari componente: tabără cu corturi, fotografie, alergare, etnografie și cicloturism. Pe parcursul lunii august, cât durează festivalul, fiecăreia dintre aceste cinci componente îi va fi rezervat un weekend, o zi sau chiar o săptămână. Iată, mai jos, principalul program al festivalului:
Tabără cu corturi: 28 iulie – 4 august
Concurs foto „Alba sub lumini de Oscar”: 30 – 31 iulie
Inaugurarea stânii ecologice Puru: 16 august
Competiție de alergare „Mountain Race”: 23 august
Competiție de alergare „Mountain Bike”: 30 august
Totul va avea loc în aer liber și în perimetrul celor trei mari zone în care se va desfășura festivalul: inconfundabila Poarta Raiului, zona extrem de întinsă a Luncilor Prigoanei și celebra Transalpina. Sunt cele trei spații care aparțin sitului natural „Frumoasa” și care vor defini, în viitorul apropiat, o parte importantă a turismului din Carpați. Te așteptăm la Șureanu Mountain Festival, festivalul celor care iubesc și înțeleg natura.
Șureanu Mountain Festival este organizat de Consiliul Județean Alba, împreună cu Centrul de Cultură „Augustin Bena”, Primăria Comunei Săsciori, Primăria Comunei Șugag, Primăria Municipiului Alba Iulia, Hotel „Sf. Petru” și Clubul „Bicheru-Cycling”. Sponsori: Alba Sport Vision și Obiectiv Sport

Despre MUNȚII ȘUREANU
Se mai numesc Munţii Sebeşului și se află în grupa Munților Parâng, ocupând suprafețe întinse din județele Alba și Hunedoara. Munții Șureanu sunt, fără îndoială, sunt preferaţii vacanţelor cu cortul în județul Alba. Au unul din cele mai frumoase lacuri glaciare din estul Europei (Iezerul Şureanu), cea mai înaltă şosea din ţară (Transalpina) şi cele mai sălbatice păduri din judeţ. Pentru măreţia lor ieşită din comun, străinii le-au spus „Elveţia Estului”.
Mai impunători decât Apusenii, Munţii Şureanu sunt profund diferiți de orice altă formă de relief din județ. Întâi ca altitudine (cel mai înalt vârf din judeţ – Pătru, 2.130 m), apoi ca lărgime a peisajului. Sunt ameţitor de înalţi şi, aproape oriunde te-ai afla, Munţii Şureanu îţi deschid panorame care-ţi taie răsuflarea. Pe măsură ce urci, punctele de belvedere sunt tot mai dese şi îţi oferă privelişti cu lacurile Căpâlna, Tău și Oaşa, cetatea dacică de la Căpâlna (monument UNESCO) şi Valea Frumoasei.
Punctual, cele mai importante destinații turistice din zonă sunt Iezerul Șureanu, mănăstirea Oașa, Valea Frumoasei, șoseaua Transalpina, vârfurile Șureanu și Pătru și Domeniul Schiabil Șureanu, deschis în timpul sezonului de iarnă. Detalii despre toate acestea vei găsi în curând pe www.turismalba.ro.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

21 august 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...