Actualitate, Stiri

Vineri vor fi alese vinurile judeţului Alba, în cadrul Galei Vinurilor 2014

CP concurs vinuriAlba Iulia va găzdui, la sfârşitul acestei săptămâni, un eveniment menit să aducă în atenţie vinurile de o calitate deosebită, produse în judeţul nostru. Gala Vinurilor 2014 se află la cea de-a treia ediţie, iar în urma concursului ce va fi organizat vineri, se va desemna vinul reprezentativ al judeţului Alba.

Evenimentul este organizat astfel încât să poată participa şi micii producători, nu doar cei deja consacraţi pe piaţa de profil. Astfel, printre concurenţi se vor afla reprezentanţi din toate podgoriile din Alba (Alba Iulia, Aiud, Sebeș-Apold, Târnave), care vor intra în concurs cu 80 de probe de vin.

Pentru ca aceste vinuri să ajungă acolo unde li se cuvine – în vinoteci, în pivnițe, în crame, pe mesele recepțiilor oficiale, în restaurantele unităților de cazare, pe mesele localnicilor, în rucsacul turiștilor și, nu în ultimul rând, pe rafturile magazinelor de specialitate și nu numai –, vinurile județului Alba vor fi oferite de către o serie de producători. Ei sunt producători mari (Jidvei), producători medii (Domeniile Boieru) și producători mici (membri ai Asociației „Țara Vinului”). Mai precis, vinurile județului vor fi desemnate după cum urmează:

  • un vin din partea producătorului Jidvei
  • un vin din partea producătorului Domeniile Boieru
  • un vin din partea micilor producători, în urma unui concurs organizat de Asociația „Țara Vinului”, în parteneriat cu Consiliul Județean Alba, care va avea loc vineri, 16 mai 2014, ora 10.00, la Alba Iulia, în spațiile de lângă Poarta III a cetății.

La concurs vor participa vinuri mai puțin controlate, cu cantitate variabilă, create de micii producători din toate podgoriile județului (Alba Iulia, Aiud, Sebeș-Apold, Târnave). Extrem de semnificativ este faptul că acest concurs va fi jurizat de către 7 experți din țară și străinătate, provenind din țări renumite pentru vinurile lor.

În aceeași zi, vineri 16 mai 2014, la ora 19.00, în Sala Unirii din Alba Iulia, va avea loc Gala Vinurilor. Alba 2014. În cadrul acestui eveniment, va fi desemnat vinul județului Alba din partea micilor producători (în urma concursului). Totodată, în cadrul galei, atât producătorul Jidvei, cât și producătorul Domeniile Boieru vor oferi câte un tip de vin (premiat și recunoscut peste hotare) care va fi reprezentativ pentru județul Alba, alături de vinurilor micilor producători care au concurat. Vor participa, la eveniment, membrii juriului, oficialități ale județului, proprietari de pensiuni și hoteluri din rețeaua HORECA, producători de vinuri, șefi ai instituțiilor de presă și colaboratori ai Asociației „Țara Vinului” din județul Alba.

De asemenea, Gala Vinurilor. Alba 2014 va fi un eveniment integrat festivalului Alba Jazz, desfășurat între 16-18 mai 2014. Astfel, în fața Sălii Unirii vor fi amplasate căruțe cu vânzare de vinuri iar întregul program jazz-vin va purta numele de Wine Jazz.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

15 mai 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...