Actualitate, Social

Videoconferinţă având ca temă gestionarea câinilor fără stăpân

foto: rnews.ro
foto: rnews.ro

Conducerea DSVSA Alba, reprezentată prin Dr.Mircea Miclea, Director executiv, a participat în dată de 21.10.2013, la o videoconferinţă organizată de ANSVSA Bucureşti, privind dezbaterea publică a proiectului normelor pentru gestionarea câinilor fără stăpân.

La această întâlnire, condusă de către preşedintele ANSVSA, Dr. Vladimir Manastireanu, au fost invitaţi să participe în vederea unei consultări cât mai extinse a tuturor celor implicaţi şi interesaţi.şi reprezentanţi ai administraţiei locale precum şi ai asociaţiilor pentru protecţia animalelor din judeţ.

Toate propunerile şi sugestiile expuse de cei prezenţi, pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a guvernului nr. 155/2001, aflată în dezbatere publică, au fost discutate şi analizate, în scopul reducerii numărului de câini fără stăpân la un nivel acceptabil, ameliorării sănătăţii şi bunăstării câinilor din adăposturi, stopării înmulţirii necontrolate a câinilor de rasă comună, a prevenirii abandonului şi a pierderii câinilor, facilitaţii recuperării câinilor pierduţi, promovării deţinerii responsabile a câinilor, reducerii apariţiei rabiei şi a altor zoonoze şi nu în ultimul rând a reducerii riscurilor asupra sănătăţii oamenilor şi a prevenirii agresivităţii asupra oamenilor şi animalelor, punându-se accent pe promovarea adopţiei, a adopţiei la distanţă, dreptul la siguranţă al cetăţenilor, drepturilor animalelor, eutanasia fiinf luată în considerare că o ultimă soluţie

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

28 octombrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...