Actualitate, Stiri

VIDEO: Ministrul Economiei Constatin Niţă „Vom schimba conducerea de la Cugir, până găsim oameni capabili”

Ministrul Econimiei, Constantin Niţă a fost prezent astăzi în judeţul Alba pentru o vizită la fabricile din Cugir. Acesta a pus în vedere celor aflaţi la conducerea Uzinei Mecanice şi a Fabricii de Arme faptul că în cazul în care la sfârşitul acestui an unităţile nu vor înregistra profit, toţi vor fi schimbaţi din funcţie.

Ţinta stabilită de ministrul economiei vine pe fondul ştergerii datoriilor istorice pe care cele două fabrici le acumulaseră, şi anume 550 milioane de lei. Astfel, unităţile au primit o gură de oxigen pentru a se transforma în societăţi profitabile pentru statul român. Constantin Niţă a mai subliniat faptul că momentan, există o acoperire cu comenzi de aproape 100%, ceea ce înseamnă că există toate şansele ca bilanţul ce va trebui prezentat la finalul lui 2014, să fie unul pozitiv. Un alt obiectiv stabilit vizează exporturile. În anul 2013, România a exportat armament în valoare de 70 milioane de euro, iar în acest an se urmăreşte o creştere semnificativă a exporturilor pe acest segment.

Totodată, ministrul a mai spus că în curând va fi înaintat un memorandul în Guvern pentru crearea de 100 de locuri de muncă la Cugir. În plus, este nevoie de o retehnologizare a fabricilor astfel încât să crească şi productivitatea.

O altă temă abordată de ministru, în cadrul conferinţei de presă organizată astăzi, a fost situaţia Cuprumin Abrud. Acesta a spus că ţinta pentru anul viitor este ca societatea să obţină un profit de 15%. Potrivit ministrului, în curând va fi elaborat un program naţional pentru revigorarea mineritului. Astfel, o prioritate a statului va deveni redeschiderea unor mine, în limita posibilităţilor financiare. Niţă a făcut şi câteva referiri la situaţia de la Roşia Montană, spunând că se aşteaptă ca statul român să fie dat în judecată de către compania canadiană, în cazul în care nu va fi demarată exploatarea.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

22 mai 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...