Actualitate, Evenimente, Stiri

VIDEO: „Legenda Disney”, Sir Tim Rice, transmite un mesaj albaiulienilor cu ocazia Sărbătorii Muzicii

În mai puţin de o săptămână, Alba Iulia va străluci din nou în feeria muzicală numită “Sărbătoarea Muzicii”. O intensitate de delicii muzicale din care albaiulienii vor gusta timp de trei zile, o uluire pătimaşă în compania selectă a unor artişti extraordinari.

Cvartetul londonez Cantabile devin gazda acestui eveniment, ducând cu ei pretutindeni în lume povestea unei Cetăţi renăscute şi a unui festival din ce în ce mai dăruit, cu artişti care au strâns milioane de aplauze de pe mii de scene ale lumii. În această ediţie a “Sărbătorii Muzicii”, Cantabile vor încânta publicul de la Alba Iulia cu fragmente din celebrul musical Aida, scris de Sir Elton John şi Sir Tim Rice. Dacă despre Sir Elton John cuvintele sunt de prisos, proiectând asupra muzicii o întreagă istorie, despre Sir Tim Rice se poate spune că este cel care a dat strălucire unor partituri din creaţii celebre, rămase în memoria afectivă a milioane de oameni: Evita, Jesus Christ Superstar,  Aladin, Beauty and the Beast, The Lion King etc. A colaborat de-a lungul carierei cu Ennio Morricone, Andrew Lloyd Weber, Cliff Richard şi mulţi alţii. Este câştigătorul a trei Oscaruri, a trei Globuri de Aur, două Grammy-uri, iar portfoliul poate continua cu numeroase recunoaşteri profesionale. În 2002 a fost numit “ Legenda Disney”, iar în 2008 a primit o stea pe celebrul Walk of Fame din Hollywood.

Sir Tim Rice a dorit să transmită un mesaj personal albaiulienilor folosind subtilitatea umorului britanic, în mod direct, dar şi prin intermediul Cantabile prieteni şi veritabili mesageri ai celebrului liricist englez, în seara de 21 iunie, înaintea spectacolului de operă Aida.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

13 iunie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...