Actualitate, Social, Sport

Victorie la debut în cupele europene pentru CSU Alba Iulia

tdsc_0128Echipa universitară a învins miercuri după-amiază, scor 71-44 (18-15, 19-17, 17-5, 17-7) formația slovacă Piestanske Cajky, într-o partidă care a contat pentru prima etapă a Ligii Europei Centrale la baschet feminin (CEWL). Astfel, trupa antrenată de Miroslav Popov și George Lăncrănjan a pășit cu dreptul în competițiile europene, o noutate pentru club, dar și pentru oraș.

Partida cu ocupanta poziției a cincea din campionatul slovac la finele sezonului precedent, a fost dominată de la un capăt la celălalt de CSU Alba Iulia, chiar dacă a existat ușor echilibru până la pauza mare, când diferența pe tabelă a fost de doar 5 puncte.

În partea a doua însă universitarele au început să practice un joc defensiv agresiv, lucru care nu le-a mai dat oaspetelor nicio șansă, care nu au reșit să mai marcheze doar 12 puncte în ultimele două sferturi.

În final, tabela a arătat clar diferența de valoare din această seară între cele două combatante, 27 de puncte.

Cea mai eficientă jucătoare a partidei a fost Sasa Cadjo, de la CSU Alba Iulia, care a reușit 13 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive și 6 intercepții, pentru un coeficient de eficiență de 21 unități.

În urma acestei victorii, CSU Alba Iulia urcă pe poziția a doua în clasament, după campioana Austriei, Flying Foxes Viena, care a reușit să treacă în prima partidă din grupă, cu scorul de 82-50 de Valosun Brno.

Următorea partidă pentru universitare în CEWL va avea loc miercuri, 20 noiembrie 2013, în deplasare, în Cehia, cu Valosun Brno.

Statistică meci CSU Alba Iulia: Chastity Reed – 14 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive, Sasa Cadjo – 13 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive, Annemarie Părău – 11 puncte, 2 recuperări și 4 pase decisive, Larisa Toma – 8 puncte, 9 recuperări și 3 pase decisive, Ildiko Nagy – 6 puncte și 3 recuperări, Khadijah Whittington – 6 puncte și o recuperare, Jovana Vukoje – 6 puncte, Alexandra Uiuiu – 4 puncte, 2 recuperări și 3 pase decisive, Tiffany Brown – 3 puncte și 3 recuperări și Breanna Salley – 2 recuperări și 2 pase decisive.

Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia: A fost foarte important să câștigăm acest prim meci, având în vedere că am jucat și acasă.

Nu am știut nimic despre adversara noastră, dar pe parcursul meciului ne-am dat seama ce modul lor de joc.

În prima repriză slovacele ne-au pus chiar unele probleme, noi am jucat slab în defensivă, însă după pauză am schimbat și nu au făcut față apărării zonă pe care am pus-o în practică

. Îmi felicit jucătoarele pentru victorie, însă mai avem de lucru în ofensivă, în special la atacurile om la om.

Bogdan Duma, președinte al Consiliul de Administrație al CSU Alba Iulia: A fost un meci greu, ne așteptam să fie așa, probabil s-a văzut și tracul jucătoarelor, fiind la debut în competiție.

Am debutat acasă și ne-am dorit mult victoria în fața suporterilor.

Mă bucur că avem continuitate și în afara campionatului și sperăm să o ținem tot așa.

E bine că în continuare avem un meci mai ușor în campionat la Tg. Mureș înaintea deplasării de la Brno din CEWL.

Martin Pospisil, antrenor Piestanske Cajky: În prima repriză am avut o frecvență bună în joc, am jucat cu multă concentrare, dar apoi după pauză antrenorul echipei adverse a schimbat apărarea, iar baschetbalistele mele au început să joace prost și naiv în atac, iar diferența e aceea pe care o vedeți pe tabelă.

A fost foarte greu pentru noi pentru că am ajuns în Alba Iulia doar cu jumătate de oră înainte de meci și a fost dificil pentru jucătoarele mele, dar în prima repriză ne-am mișcat bine.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

14 noiembrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...