Actualitate, Sport

Victorie de senzaţie pentru CSU Alba Iulia în fieful campionei CSM Tîrgovişte

Victorie mare pentru baschetbalistele de la CSU Alba Iulia în fața campioanei CSM Târgovişte. Elevele lui Miroslav Popov s-au răzbunat după eşecul din meciul tur.
CSU Alba Iulia a reușit să câștige sâmbătă seara, scor 69-59 (19-16, 10-20, 16-13, 24-10), în deplasare, cu CSM Târgoviște, nimeni alta decât campioana en-titre a României, într-o partidă care a contat pentru etapa a XVII-a a Ligii Naționale de baschet feminin. Disputa a fost echilibrată în mare parte, cu un plus de eficiență și hotărâre de partea universitarelor, care au demonstrat că își doresc mai mult victoria și au izbutit în final să se impună la o diferență neașteptată.

În continuare fără pivoți, Elisabeth Pavel și Larisa Toma confruntându-se cu accidentări, CSU a intrat foarte bine în meci și după un prim sfert echilibrat, în care s-a mers cap la cap, a trecut în avantaj de 3 puncte la sfârșitul primei părți, care a fost majorat la 5 puncte pe debutul sfertului 2. Târgoviștencele au demonstrat apoi forță reușind să egaleze rapid, iar la pauza mare au intrat chiar la conducere pe tabelă, însă senzația era că echipa cu jocul mai bun este condusă. La revenirea de la cabine, sportivele universitare au intrat foarte mobilizate și au început o luptă de urmărire pas cu pas, reușind în urma sfertului 3 să recupereze 3 din cele 7 puncte pe care le aveau în spate. Confruntarea a fost apoi dominată de echipa din Alba Iulia în ultima pătrime, iar cu o apărare foarte bine pusă la punct de Miroslav Popov și o eficiență aproape de perfecțiune în atac, CSU a câștigat sfertul cu 24-10, respectiv partida la o diferență de 10 puncte, reușind astfel și revanșa, așteptată încă din manșa tur, când CSM-ul s-a impus în Sala de Sport a Universității.

În urma acestei dispute, CSU urcă un loc în clasament, până pe poziția secundă, cu 14 victorii și 3 înfrângeri, în timp ce gazdele din Târgoviște pică pe locul 4, cu 13 succese și 3 partide pierdute, având însă un meci restanță.
Cu o prestație excelentă, atât în atac, cât și în apărare, americanca Jessica Kuster de la CSU a fost declarată jucătoare meciului, după ce a reușit un nou double-double, cu 19 puncte și 12 recuperări, la care a adăugat 4 assisturi și 2 intercepții, pentru un coeficient de eficiență de 24 de unități. De remarcat a fost însă jocul colectiv al echipei universitare, care nu a dat decât foarte puține șanse adversarelor pe parcursul celor 40 de minute de joc.

Statistică CSU Alba Iulia: Jessica Kuster – 19 puncte, 12 recuperări și 4 pase decisive, Wumi Agunbiade – 16 puncte și 9 recuperări, Valencia McFarland – 11 puncte și 7 recuperări, Alexandra Uiuiu – 11 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive, L’Oreal Price – 8 puncte și 2 recuperări, Marta Fodor – 2 puncte și o recuperare și Milica Deura – 2 puncte.

Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia: „O victorie mare pe care nimeni nu se aștepta să o reușim, având în vedere că ele ne-au învins în tur acasă și sunt cotate mai bine din punct de vedere valoric, dar le-am spus fetelor înainte de a face deplasarea aici că venim să jucăm relaxate, fără emoții, iar dacă ne facem jocul nostru normal, putem face surpriza. Acest lucru chiar s-a intâmplat, am avut o șansă în meciul de astăzi și am profitat de ea, îmi felicit jucătoarele și staff-ul, am făcut o treabă excelentă. Sunt fericit de acest succes și că am jucat foarte bine, chiar dacă ne lipsesc două din sportivele importante.”

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

11 ianuarie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scrie-ne pe Messenger
Loading...