Actualitate, Politica, Stiri

Victor Ponta s-a lansat spre Cotroceni de la Alba Iulia

Însoţit de 15 miniştri, premierul Ponta a fost prezent vineri, 12 septembrie, la Alba Iulia pentru a participa la Congresul Extraordinar al PSD.

Congresul a avut ca scop oficializarea numirii lui Victor Ponta drept candidat pentru alegerile prezidenţiale.

Discursurile vorbitorilor (Liviu Dragnea, Gabriel Oprea, Titus Corlăţean, Ioan Dîrzu, Ovidiu Jidveian şi Victor Ponta) au conţinut numeroase referiri la nevoia alegerii unui român în funcţia de preşedinte (cu referire la Klaus Iohannis, de origine germană).

De altfel campania social-democraţilor la alegerile europarlamentare din 25 mai 2014 s-au derulat sub sloganul „Mândri că suntem români!”

Congresul s-a desfăşurat concomitent în toate organizaţiile judeţene PSD din ţară, legătura dintre filiale fiind ţinută prin intermediul unei videoconferinţe (fiecare organizaţie putea să vadă imagini din alte filiale prin intermediul unor ecrane mari). Liviu Dragnea a descris plastic acest sistem unic: „Parcă suntem la Eurovision!”

La evenimentul de la Alba Iulia au participat circa 1.000 de persoane, strânse la complexul Mercur de la ieşirea din oraş spre Sebeş.

 

Spicuiri din discursul premierului Victor Ponta de la Alba Iulia:

„Sunt mândru că sunt român, sunt mândru că sunt PSD-ist, sper să fiţi mândru de mine în funcţia de preşedinte al României…

Acum sunt în cămaşa de premier, dar îmi voi lua haina de preşedinte. Am o nostalgie că e ultimul congres PSD la care particip ca preşedinte al partidului. Sper ca în februarie să mă invitaţi la congres în calitate de preşedinte al României. România are nevoie de schimbare – de o schimbare în bine.

Astăzi Gazprom-ul a anunţat reducerea presiunii la gaz pentru ţările din Europa de Est. Eu sunt ferm sunt pentru independenţa energetică, dar cu respectarea condiţiilor de mediu.

Ştiu cum e să fi premier iar preşedintele te sabotează tot timpul. Eu îi voi aduna pe toţi, să lucrăm pentru ţară. Voi fi un alt fel de preşedinte.

Peste 4 ani, în 2018, vreau să facem o a doua mare unire de la Alba Iulia. Ăsta e apelul meu.

Mandatul meu de preşedinte al PSD se va încheia pe 16 noiembrie.

Sunt mândru că sunt social-democrat, de cei care au condus partidul: Ion Iliescu, Adrian Năstase şi Mircea Geoană. Le mulţumesc pentru ceea ce au făcut pentru partid.

Vrem să dăm României un preşedinte care să unească!”.

 

Alegerile prezidenţiale vor avea loc în 2 noiembrie 2014, respectiv 16 noiembrie – turul 2.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

13 septembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scrie-ne pe Messenger
Loading...