Stirea Zilei, Stiri

Victor Ponta, Ion Ţiriac şi Constantin Niţă prezenţi la inaugurarea lucrărilor la fabrica Mercedes din Sebeş

foto: cotidianul.ro
foto: cotidianul.ro

La inaugurarea de mâine a lucrărilor de construcţie a unităţii de producţie Star Assembly din Sebeș vor lua parte premierul Victor Ponta, omul de afaceri Ion Ţiriac şi ministrul Economiei, Constantin Niţă. Noua unitate va produce piese auto pentru autoturismele Mercedes.

Noua hală va avea o suprafață de 43.000 mp și va fi construită în termen de un an de zile. Din aprilie 2015 vor fi aduse utilajele. Montarea și testarea acestora presupune o perioadă de încă un an de zile, urmând ca din primăvara anului 2016 să înceapă gradual producția, pe măsură ce liniile de producție și cele de asamblare vor fi testate și se vor dovedi funcționale la parametri optimi. În paralel personalul angajat va participa la cursuri de specializare de câteva luni în Germania. Fabrica va funcționa la sută la sută din capacitate în anul 2017, când se va lucra în trei schimburi, iar numărul total al angajaților va fi de 1.000.

„Evenimentul va marca începutul unei noi etape a investiţiei de peste 300 de milioane de euro derulate de Daimler în România, pentru extinderea producţiei de cutii de viteze de ultimă generaţie destinate automobilelor Mercedes-Benz, proiect care va genera peste 500 de locuri de muncă în judeţul Alba şi în împrejurimi”, se arată într-un comunicat al companiei.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

3 aprilie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...