Actualitate, Politica

Victor Negrescu a câștigat premiul „Europarlamentarul Anului” la categoria Agenda Digitală

Eurodeputatul PSD Victor Negrescu a câștigat premiul „Europarlamentarul Anului” la categoria Agenda Digitală, acordat de publicația prestigioasă The Parliament Magazine în cadrul festivităților de decernare organizate la Bruxelles, ieri, 18 martie 2015.

Europarlamentarul român a mulțumit organizatorilor și colegilor pentru recunoașterea activităților sale în direcția sprijinirii dezvoltării agendei digitale la nivel european, afirmând că premiul reprezintă o dovadă a faptului că un tânăr din România poate să reușească în politica europeană.

„Sunt onorat să primesc acest prestigios premiu. Privesc acest titlu în primul rând ca o provocare de a continua eforturile mele pentru garantarea drepturilor utilizatorilor de Internet, pentru dezvoltarea infrastructurii și educației digitale, dar și pentru a dovedi că un tânăr din România poate influența politica europeană la cel mai înalt nivel. Mă bucur că toate activitățile mele în domeniu au fost recunoscute de colegii mei europarlamentari care au decis să îmi acorde votul lor pentru acest premiu (peste 400 de europarlamentari au votat în acest an). Le mulțumesc în primul rând colegilor din PES activists România pentru susținerea lor și celor din PSD care au avut încredere în mine”, a declarat Victor Negrescu după obținerea titlului.

Cu prilejul obținerii premiului, eurodeputatul social-democrat a reiterat faptul că România are o „șansă enormă” de dezvoltare în domeniul IT&C.

„Țara noastră are o șansă enormă în domeniul Agendei Digitale – România poate să devină o adevărată Silicon Valley a Europei! Avem profesioniști foarte bine pregătiți pe IT&C, recunoscuți peste hotare, avem companii care se dezvoltă în prezent foarte mult și investitori interesați de potențialul României. Putem fi, ca țară, un lider în domeniu și să ieșim în evidență cu servicii și produse de calitate, nu doar cu prețuri și salarii reduse. Am subliniat și cu alte ocazii că Europa are proprii inovatori de tipul Zuckerberg, iar o bună parte dintre cei cu potențial creativ se află în România”, a afirmat europarlamentarul Victor Negrescu.

De la începutul mandatului său, Victor Negrescu s-a remarcat în domeniul Agendei Digitale prin pozițiile exprimate în plenul Parlamentului European și prin evenimentele organizate la Bruxelles care au vizat fie protejarea utilizatorilor de Internet, fie crearea unei piețe interne unice în domeniul digital și scăderea tarifelor de comunicații la nivel european. De asemenea, europarlamentarul român a scris numeroase articole pe această temă în presa europeană, subliniind în mai multe rânduri potențialul României și al Europei în domeniul IT&C.

Recent, Victor Negrescu a solicitat crearea unei Comisii speciale pentru Internet și Agenda Digitală în Parlamentul European. În momentul de față, legislativul de la Bruxelles cuprinde 20 de comisii de specialitate, însă niciuna nu vizează în mod direct mediul online.

Victor Negrescu este cel mai tânăr câștigător al premiilor „MEP Awards 2015” de anul acesta.

Dintre cele 18 titluri acordate la Bruxelles de către The Parliament Magazine, Victor Negrescu și un coleg europarlamentar din Austria sunt singurii social-democrați care au fost premiați.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

19 martie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...