Actualitate

Viceprimarul Emil Popescu: O zonă de agrement din Alba Iulia a primit numele marelui artist Eugen Handelsmann

 502 Vizualizări

O zonă de agrement din Alba Iulia a primit, oficial, numele marelui artist Eugen Handelsmann!

Decizia a fost luată, azi (30 mai 2023), în urma ședinței Consiliului Local. Astfel, zona de agrement de pe Latura de Nord a Cetății, aflată între strada Unirii și strada Nicolae Bălcescu, poartă, de-acum, numele de Grădina „Eugen Handelsmann”.

Pictor și caricaturist, Handelsmann rămâne unul dintre simbolurile orașului nostru, atât prin lucrările sale, cât și prin firea sa boemă. S-a născut la Alba Iulia, în 28 octombrie 1912. Părinţii săi, evrei de rit spaniol, erau descendenţii unei familii nobile.

Artistul spunea, despre Alba Iulia, astfel: „o lume întreagă am colindat şi nici într-un loc nu m-am simţit mai bine ca acasă. (…) nu aş putea trăi fără aceste străzi unde fiecare pietricică îmi povesteşte de copilăria mea, care a fost atât de frumoasă.”

Henrietta (Mitracu în urma căsătoriei), fiica lui Eugen Handelsman, trăiește tot la Alba Iulia.

De-a lungul vieţii sale, Handy, așa cum era cunoscut de toată lumea, a realizat mii de picturi şi de caricaturi, multe aflate în casele albaulienilor, și nu numai. Sunt mândru că am și eu o lucrare care poartă semnătura marelui artist. Eugen Handelsmann este înmormântat în cimitirul evreiesc din municipiul nostru, iar pe placa lui funerară sunt scrise următoarele cuvinte: „Cât de singur eşti, Handy”

Respect profund și veșnică aducere aminte unui om deosebit și unui artist cu totul aparte!

Emil Antoniu Popescu, viceprimar al Municipiului Alba Iulia

Citește și:

The post Viceprimarul Emil Popescu: O zonă de agrement din Alba Iulia a primit numele marelui artist Eugen Handelsmann appeared first on albapesurse. 502 Vizualizări O zonă de agrement din Alba Iulia a primit, oficial, numele marelui artist Eugen Handelsmann! Decizia a fost luată, azi (30 mai 2023), în urma ședinței Consiliului Local. Astfel, zona de agrement de pe Latura de Nord a Cetății, aflată între strada Unirii și strada Nicolae Bălcescu, poartă, de-acum, numele de Grădina „Eugen Handelsmann”.
The post Viceprimarul Emil Popescu: O zonă de agrement din Alba Iulia a primit numele marelui artist Eugen Handelsmann appeared first on albapesurse.Read More

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

31 mai 2023

About Author


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...