Actualitate, Economie, Politica, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Vicepreședinte PSD Alba, Daniel Zdrânc:”Autoritățile TREBUIE SĂ INTERVINĂ pentru salvarea afacerilor românești!”

Marți, 24 martie, vicepreședinte PSD Alba, Daniel Zdrânc a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj pentru autorități în legătură cu situația economică dificilă care va cuprinde economia românească după încheierea crizei medicale a Coronavirus.

”În numai câteva zile, mii de firme, în special din zona serviciilor către populație, organizării de evenimente și din HORECA și-au suspendat activitatea, fapt care va genera consecințe economice semnificative.
Dincolo de măsurile administrative, sanitare, care au legătură cu stoparea epidemiei, ⚠️autoritățile TREBUIE SĂ INTERVINĂ pentru salvarea afacerilor românești, mai ales a microîntreprinderilor și PFA-urilor din domenii precum servicii, turism, transporturi, construcții, comerț, evenimente, HORECA, care trec prin clipe grele.
Peste 90% dintre firmele active din România sunt microîntreprinderi care au 1-10 angajați maxim și nu dispun de resurse financiare pentru a trece peste această perioadă de restricții.

1️⃣ O primă măsură pe care statul trebuie să o ia este amânarea termenelor de plată a taxelor salariale către buget!

2️⃣ Crearea unui mecanism de finanțare cu dobândă zero a firmelor afectate de #coronacriza economică cumulat
cu amânarea la plata ratelor de până la 6 luni, astfel încât să se diminueze presiunea pe fluxul de numerar.

3️⃣ Măsuri pentru lucrătorii afectați de starea de urgență pentru evitarea pierderii locurilor de muncă și a VENITURILOR, inclusiv prin acordarea unui ajutor de muncă pe termen scurt.

Dacă mor companiile, statul se blochează!!!

#SALVAȚIECONOMIA

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

24 martie 2020

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...