Actualitate, Stiri

Vezi aici câte locuri sunt disponibile pentru clasa pregătitoare, în fiecare şcoală din judeţ

foto: enational.ro
foto: enational.ro

Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba a publicat numărul de clase pregătitoare, precum şi numărul de locuri disponibile în fiecare unitate de învăţământ din judeţ. Potrivit datelor ISJ, în septembrie vor începe clasa zero 3145 de elevi, împărţiţi în 170 de clase.

Pentru învăţământul tradiţional în limba română sunt disponibile 2854 de locuri, în 155 de clase. Pentru forma de şcolarizare step by step, în limba română, pot fi înscrişi 150 de copii, în 6 clase. Din acestea, trei clase sunt disponibile în Alba Iulia, la Colegiul Tehnic „Apulum”, Liceul cu Program Sportiv, şi la Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş”. În Cugir, vor funcţiona două clase step by step, la Şcoala Gimnazială nr. 3 şi la Şcoala Gimnazială „Singidava”. La Sebeş, va exista o singură astfel de clasă, la Liceul Tehnologic din localitate.

Pentru învăţământul în limba maghiară, sunt alocate 76 de locuri, în 6 clase, iar în limba germană vor studia 65 de copii, grupaţi în 3 clase.

Lista detaliată cu numărul de locuri pentru fiecare şcoală în parte poate fi consultată aici.

Prima etapă de înscriere are loc începând cu data de 24 februarie, până pe 14 martie şi constă în completarea de către părinţi a cererilor-tip de înscriere, fie online, fie direct la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copilului. În zilele de 21-22 martie, se vor afişa pe site-ul ISJ Alba, precum şi în şcoli, listele nominale cu candidaţii înmatriculaţi, numărul locurilor rămase neocupate şi listele cu copiii neînscrişi după prima etapă. Perioada 24 martie – 18 aprilie este destinată celor care nu şi-au înscris copiii în prima etapă şi celor care nu au reuşit să-şi înscrie micuţii în şcoala dorită.

Copiii care vor avea împlinită vârsta de 7 ani înainte de începerea anului şcolar, dar care nu au parcurs clasa pregătitoare,  vor putea fi înscrişi direct în clasa I, începând cu data de 24 februarie. Părinţii vor avea timp până pe 14 martie să depună solicitările de înscriere la şcolile de circumscripţie. Între 24 martie şi 4 aprilie, vor fi depuse cererile de înscriere la alte şcoli decât cea de circumscripţie. Listele finale ale copiilor înscrişi în clasa I vor fi afişate pe data de 11 aprilie.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

20 februarie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...