Cultura, Evenimente, Locale, Stiri

Vernisajul expoziției ,,Contaminare”, la Galeriile UAP din Alba Iulia

Vineri, 25 octombrie 2019, ora 17:00, la Galeriile UAP din Alba Iulia, are loc vernisajul expoziției ,,Contaminare” semnată IOANA OLĂHUȚ.


Cadru didactic al Universităţii de Artă şi Design Cluj-Napoca, departamentul Pictură, Conf. Univ. Dr. Ioana Olăhuţ este o artistă cu o activitate expoziţională naţională şi internaţională deosebit de relevantă pentru dimensiunea contemporană a ideii de metamorfoză.

Lucrările artistei au fost incluse în expoziţii definitorii pentru fenomenul artistic contemporan atât la nivel naţional, cât şi internaţional. Începând din anul 2000, Ioana Olăhuţ a expus în importante instituţii şi galerii din Germania, Anglia, Italia, Ungaria şi Polonia.


După o perioadă a sobrietăţii limbajului pictural alb-negru, cea mai recentă perioadă de creaţie din intervalul 2012-2016 surprinde în primul rând prin revenirea la un cromatism spectaculos şi printr-o diversificare a subiectelor caracteristice unei tematici definitorii pentru creaţia artistei. Serii de lucrări cum sunt Diurnă, Nocturnă, Spaţiu închis, Deliciu catalan sau Coşmarul unei găini descriu universuri onirice surprinzătoare.

Cu o apetență deosebită pentru tot ce este bine gândit și cu o afecțiune continuă vizavi de tot ce e produs manual, arta Ioanei Olăhuț pendulează între pictură, scenografie și instalație, provocând conviețuirea intimă a unor elemente provenite din lumi aparent diametral opuse, care creează prin asociere noi spații conceptuale, emoționale și estetice.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

21 octombrie 2019

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...