Comunicate, Locale, Politica, Stiri

Vechiul ștrand de la Schit putea fi modernizat cu banii risipiți pentru construcția noului obiectiv

COMUNICAT DE PRESĂ

Sute de mii de euro au fost cheltuiți pentru proiecte frumos colorate pe hârtie, studii de oportunitate și fezabilitate sau achiziții de terenuri, pentru construirea unor bazine în aer liber, însă fără niciun rezultat. Cu acești bani putea fi modernizat Ștrandul de la Schit, iar astăzi albaiulienii aveau locul potrivit de relaxare.

Ștrandul de la Schit a fost închis, fără explicații, în 2013, iar de atunci și până acum albaiulienii au fost amăgiți cu aqualand-uri și locuri spectaculoase de agrement. Acestea au fost ”mutate” de lângă parcul dendrologic, în spatele bazinului olimpic, fără a fi săpată vreo fundație. Dacă autoritățile publice locale tot voiau să construiască o zonă de agrement, asemenea unui parc acvatic, locul potrivit ar fi fost în apropiere de cursul râului Mureș, astfel încât să existe un spațiu generos, aprovizionarea cu apă să se realizeze mai ușor și cu mai puține costuri. Zona ar fi trebuit amenajată, înverzită, de jur-împrejurul ei, plantați copaci și garduri vii, iar apa tratată și adusă la parametrii corespunzători.

Alba Iulia are, însă, un ștrand cu tradiție, situat într-o zonă frumoasă de pădure, cu posibilitate de extindere. Împrejurimile sale pot fi valorificate, iar ștrandul să devină o parte integrată dintr-o frumoasă zonă de relaxare. Spre exemplu, după ce se răcoresc la piscină, oamenii ar fi avut posibilitatea să facă o plimbare cu bicicleta pe un traseu marcat și prestabilit, din pădure.

Realitatea este că administrația locală nu a investit deloc în baza de agrement de la Schit nici când ea era funcțională. Un ștrand modern nu atrage turiști, însă îi poate ține în orașul nostru mai multe zile, ceea ce ar fi benefic și pentru industria locală HoReCa.

Alba Iulia merită un ștrand public modern cu prețuri pentru toate buzunarele!

Alin Stanciu,

Candidatul Partidului Social Democrat pentru Primăria municipiului Alba Iulia

Pentru un oraș prosper!

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Alba

Executat de SEBEȘANUL MEDIA SRL 

CUI mandatar financiar județean 21200019

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

11 septembrie 2020

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...