Actualitate

Vârstnicii din Roşia de Secaş sărbătoriţi cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice

timg_1328Aşezământul Social „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roşia de Secaş îi va sărbători joi, 26 septembrie, pe beneficiarii Serviciului socio – medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice. Evenimentul este organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită în fiecare an pe data de 1 octombrie. Cu acest prilej, persoanele vârstnice vor servi tradiţionalul tort festiv iar asistentul social Veronica Pop şi îngrijitorul la domiciliu Valeriu Damian le vor ura „La Mulţi Ani” şi le vor oferi diplome şi felicitări realizate manual în cadrul atelierelor de creaţie ale serviciului.

Astfel de evenimente sunt deosebit de importante deoarece persoanele vârstnice au posibilitatea de a se întâlni şi socializa, se simt preţuite şi parte integrantă a acestei societăţi” a precizat părintele coordonator Ovidiu Nicolae Pop.

Serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice din cadrul Aşezământului Social „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roşia de Secaş a luat naştere în toamna anului 2008 la iniţiativa părintelui paroh Ovidiu Nicolae Pop şi funcţionează în parteneriat cu Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba – Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, având ca şi colaboratori Consiliul Local Roşia de Secaş şi Parohia Ortodoxă Roşia de Secaş.

Acesta are ca scop sprijinirea persoanelor vârstnice sărace, singure, bolnave, aflate în stare de semidependenţă fizică din comuna Roşia de Secaş. 25 de vârstnici beneficiază lunar de pachete cu alimente, servicii de menaj şi gospodăreşti, servicii social – comunitare, de recreere şi creaţie, servicii de informare medicală, de consiliere socială şi pastorală. În cei cinci ani de activitate, Aşezământul Social „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roşia de Secaş a ajutat 250 de vârstnici.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

25 septembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...