Actualitate, Educatie, Stiri

Universitatea Alba Iulia îşi deschide porţile în săptămâna Şcoala Altfel

În perioada 6-10 aprilie 2015 are programul Porţi Deschise la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Sunt aşteptaţi în primul rând elevii de liceu, care au ocazia de a vedea oferta educaţională, dotările universităţii albaiuliene, bibliotecile, sălile şi laboratoarele unde învaţă studenţii.

Programul săptămânii la Universitatea Alba Iulia:

Luni, 6 aprilie 2015, orele 10.00-12.00 (prima serie) și 12.00-14.00 (a doua serie) training-ul interactiv „Primii pași în carieră”, susținut de către Florin Sebastian Badale, psiholog Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră (CICOC).
Sala: AMFITEATRUL A9
Responsabili activitate: Conf.univ.dr.Dragolea Larisa, Psiholog Badale Sebastian Florin

Marți, 7 aprilie 2015, training interactiv „Limbile moderne în carieră”, orele 10.00-11.30. Sala: AMFITEATRUL A9
Responsabili activitate: Lect. univ. dr. Gabriel Bărbuleț, Asist. univ. drd. Maria Mureșan

Marți, 7 aprilie 2015, workshop-ul interactiv „Vreau să fiu antreprenor!” orele 12.00-14.00. Sala: AMFITEATRUL A9
Responsabili activitate: Lect.univ.dr. Paştiu Carmen, Prep.univ.drd. Maican Silvia

Miercuri, 8 aprilie 2015, în intervalul orar 12.00–20.00, Centrul de studiiGAUDEAMUS al UAB (zona Schit): Eveniment de lansare a laboratoarelor didactice, cu prezentarea unui demo al soluțiilor software dezvoltate în cadrul proiectului „Oameni inteligenți pentru orașe inteligente! – Adaptarea programelor de studiu în domeniile electronicii aplicate, informaticii și ingineriei mediului la cerințele secolului 21”, Centrul de Studii și Conferințe GAUDEAMUS, Laboratoarele „Smart Cities”, et. 1. În program: 12.30–12.45
Cuvântul Rectorului – Prof. univ. dr. Daniel Valer BREAZ; 12.45–13.15
Prezentarea Universității; 13.30–20.00 Vizitarea laboratoarelor Smart Cities și a standurilor cu materialele informative ale Universității; 14.00–15.00 Atelier – Oportunități de dezvoltare a carierei profesionale.

În perioada 6-10 aprilie 2015, zilnic, în intervalul orar 15:00-17:00, în parteneriat cu Asociaţia „BookLand” – București, se vor desfășura conferințele motivaționale orientate spre stimularea performanței, adresate liceenilor și studenților, în cadrul proiectului cultural „Conferinţele practice BookLand Evolution” la Alba Iulia. Loc de desfășurare: Aula Mare a Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Bd. „1 Decembrie 1918”, nr. 13, et. III.
Responsabili activitate: membrii echipei de implementare a proiectului

În perioada 6-10 aprilie 2015 se va derula în cadrul Departamentului de Istorie, Arheologie și Muzeologie din cadrul Facultății de Istorie și Filologie, proiectul intitulat „Istoria prin artă”, cu participarea elevilor din clasele X-XII de la Liceul de Artă „Regina Maria”. În cadrul acestui proiect vor fi organizate două ateliere, unul de pictură și unul de modelaj, la Institutul de Arheologie Sistemică „Iuliu Paul” al Universității, respectiv Laboratorul de Restaurare-Conservare. La final, lucrările realizate de elevii artiști vor fi expuse în cadrul unei expoziții dedicată lor, în holul Palatului Apor, și vor fi publicate într-un catalog special.
Coordonatorii proiectului: Asist. univ. dr. Cornelia Popa-Gorjanu, conservator Ștefan Lipot

Permanent, în perioada 6-10 aprilie 2015, în intervalul orar 9.00-14.00, se vor organiza vizite ghidate în Universitate și în campusul universitar, cu accesul elevilor la activitățile de curs, seminar sau laborator. Grupurile de elevi vor fi însoțite de cadre didactice și studenți și vor beneficia de prezentări interactive ale UAB. Turul ghidat va începe din fața Rectoratului (Palatul APOR, Str. Gabriel Bethlen, nr. 5).
Responsabili activitate: Conf. univ. dr. Diana Câmpan, șefii de departamente, Mădălin Ordean

Permanent, în holul central al Universității (Corpul C) și la Facultatea de Teologie Ortodoxă, se vor organiza standuri de prezentare a ofertei educaționale a UAB.
Responsabili activitate: Conf. univ. dr. Diana Câmpan, Mădălin Ordean

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

3 aprilie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scrie-ne pe Messenger
Loading...