Actualitate, Educatie, Stiri

Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia își mărește portofoliul

Începând cu anul universitate 2018-2019, Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia organizează admitere pentru două programe pe care nu le avea până în prezent, mai exact specializările „Inginerie urbană și dezvoltare regională”, respectiv „Artă Sacră”.

Domeniile în care pot profesa absolvenții  specializării „Inginerie urbană și dezvoltare regională” sunt:

– construcţii – se pot autoriza ca diriginte de şantier;

– primării – servicii de urbanism, fond funciar;

– derularea proiectelor de infrastructură şi dezvoltare urbană a localităţilor;

– firme de proiectare şi de execuţie acreditate în domeniul ingineriei civile.

Pe baza competenţelor obţinute în urma parcurgerii programului de licenţă „Inginerie urbană şi dezvoltare regională”, viitorii ingineri constructori vor asigura legătura între parteneriatul public şi privat prin activarea în toate etapele unui proiect, de la fundamentare până la operarea şi monitorizarea activităţilor implementate.

Despre specializarea „Artă sacră” merită menționat că este un program din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă, autorizat de către ARACIS și publicat în Monitorul Oficial. Programul pregătește specialiști în desen, iconologie și artămurală/parietală (mozaic și frescă). Absolvenții programului pot ocupa posturi didactice de profesori de desen, pictori de biserici și specialiști în arta mozaicului bizantin. Sunt scoase la concurs 10 locuri subvenționate și 20 de locuri cu taxă.

Înscrierile se pot face la sediul Universității “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia până la data de 20 septembrie 2018, fiind disponibile 20 de locuri subvenționate și 10 locuri cu taxă, în timp ce criteriul de admitere este media la Bacalaureat.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

14 septembrie 2018

About Author

Adrian Contor


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...