Actualitate, Stiri

Uniunea Arhitecţilor din România îşi va primi oficial spaţiile din Palatul Principilor

palatul principilorPrimarul Mircea Hava se va întâlni în acest weekend cu preşedintele Uniunii Arhitecţilor din România, dr. arh. Viorica Curea şi cu reprezentanţi ai senatului U.A.R. Cu această ocazie, Primăria Alba Iulia va preda oficial spaţiile destinate Uniunii Arhitecţilor din România, din interiorul Palatului Principilor.

Conform protocolului UAR va amenaja Centrul de Cultură Arhitecturală Transilvania. Activităţile centrului sunt orientate cu precădere către organizarea de expoziţii cu caracter permanent şi periodic, dar cuprind şi amenajarea unui muzeu de arhitectură transilvană. Centrul va deţine şi o sală de conferinţe pentru evenimente organizate de U.A.R.

“Consider că e de bun augur acest demers prin care arhitecţii vor avea la dispoziţie un spaţiu de manifestare într-un edificiu reprezentativ arhitectural. Poate, acest lucru anticipează prezenta şi altor ONG-uri având la bază profesii şi oameni ce pot transforma pozitiv, chiar înainte de reabilitarea completă a palatului, spaţiile cele mai accesibile. Sunt sigur că partea pe care ei (n.a. arhitecţii) au “adoptat-o”`se va dezvolta frumos, într-un mod opus perioadei în care această clădire extraordinară a fost dată uitării. Susţinem prezenţa unor parteneri serioşi în Palatul Principilor, care pot întregi dorinţa noastră de reabilitare a unui loc care a fost cândva emblema Transilvaniei”, a spus Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

24 aprilie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...