Actualitate, Stiri

„Unde-i scena?”, proiect care va duce teatrul de la convenţional la neconvenţional

SAMSUNG CSCTrupa de teatru DelArt, formată din elevi care activează în cadrul Asociaţiei Grupul Skepsis implementează în perioda 14.04.-2014 – 02.06.2014 Proiectul Unde-i scena?. Echipa de proiect se pregăteşte pentru finalizarea cursului de Actorie pe care îl urmează în Şcoala Populară de Arte şi Meşteşuguri a Centrului Cultural „Augustin Bena” Alba şi doreşte să pună în scenă un spectacol de teatru clasic şi modern. Acest spectacol va fi susţinut atât într-un spaţiu convenţional (sală de spectacol), cât şi într-unul neconvenţional (cafenea-bar).

Grupul care implementează proiectul a participat în cei doi ani de existenţă la toate evenimentele culturale organizate de Şcoala populară de Arte şi Meşteşuguri. Experienţa trăită i-a făcut să conştientizeze valoarea şi potenţialul jocului artistic în viaţa cotidiana, iar acum, după doi ani, sunt în pragul absolvirii cursului de Actorie şi îşi doresc ca examenul de final să fie un eveniment artistic deosebit. Folosindu-se de tot ceea ce au învăţat în cei doi ani de actorie, tinerii vor pune în scenă un spectacol de teatru în care vor aduce publicului atât clasicul cât şi modernul teatrului.

Aceştia îşi propun să ofere două reprezentaţii ale evenimentului şi să arate că teatrul este o formă flexibilă de spectacol, adaptabilă la convenţional şi neconvenţional. Astfel, prima reprezentaţie va avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor, iar a doua la Art Cafe Downtown. „Dorim să trezim, în primul rând, apetitul tinerilor pentru teatru, să abordăm teme educative, de actualitate, într-o formă atractivă, prin interacţiune cu publicul. Dincolo de toate acestea, scopul nostru este să reuşim să formăm o trupă de liceeni care să aibă continuitate în cadrul Asociaţiei Grupul Skepsis”, spun tinerii implicaţi în proiect.

Echipa de proiect este formată din Ana Bora (lider de proiect), David Chismorie şi Lawrence Chismorie, cărora li se alătură ca voluntari colegii lor: Andreea Bora, Gabriel Muncuş, Monica Truţă, Mădălina Ivaşcu şi Alexandru Năstase. Echipa este susţinută permanent de Răzvan Cociobea, în calitate de adult în cadrul proiectului, din partea Asociaţiei Grupul Skepsis.

Proiectul este finanţat de Fundaţia Comunitară Alba prin Programul YouthBank. Programul are ca principali parteneri locali Consiliul Local și Primăria Municipiului Alba Iulia, Dacia Market și Giro, fiind coordonat la nivel naţional de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare.

Parteneri ai proiectului sunt Centrul Cultural „Augustin Bena” Alba Iulia, Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, Art Cafe Downtown, iar organizaţia gazdă este Asociaţia Grupul Skepsis.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

8 mai 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...