Actualitate, Politica, Stiri

UNANIMITATE: Conducerea PMP a votat excluderea europarlamentarului Cristian Preda

BĂILE TUŞNAD. Conducerea PMP-ului a decis sâmbătă, 13 decembrie, excluderea din partid a europarlamentarului Cristian Preda.

Anunţul excluderii a fost făcut de deputatul Clement Negruț, secretar general al PMP.

„Conform articolului 16 și articolului 18 din statutul PMP, coroborat cu articolul 20 din același statut, propunerea Consiliului Executiv Național, care a luat în discuție de mai multe ori această propunere de excludere, a adus în discuție azi propunerea de excludere care a fost votată în unanimitate”, a declarat Clement Negruț.

Negruţ a explicat motivul excluderii vocalului europarlamentar: „Propunerea de excludere e strict legată de activitatea și actiunile care au lezat statutul PMP, drept pentru care Consiliul Executiv Național a luat în discuție abaterile disciplinare a domnului Cristian Preda și a propus excluderea sa. Această propunere a fost validată prin vot cu majoritate absolută, de către membrii consiliului național. Regretăm atitudinea fostului nostru coleg, dar nu putem tolera, chiar de la nivelul unui europarlamentar, atititutidini prin care se aduce atingere imaginii și activivității PMP”.

Europarlamentarul Cristian Preda a dat un răspuns prompt foştilor colegi din PMP: „E inimaginabil ca un partid membru al ‪PPE‬ să procedeze aşa. Din câte înţeleg, totul a fost improvizat, urmând umorile şefei (Elena Udrea – n.r.). Dar de ce azi? E vorba probabil despre o reacţie la declaraţia mea de ieri, în care anunţam că mă interesează cursa pentru şefia PMP. Ţin să le mulţumesc colegilor care nu au votat abuzul comis de Udrea. Voi căuta să văd dacă pot contesta decizia, fiindcă tare mă tem că PMP nu mai funcţionează normal”.

„Nu am ştiut absolut nimic. Nimeni nu m-a anunţat că se discută chestiunea excluderii. În aceste condiţii, nu am putut să mă apăr. E o mizerie! La PDL mi-au dat măcar posibilitatea să mă apăr, şi în faţa BPN, şi în faţa Colegiului Director. Singura mea vină e de a fi anticipat, şi de a fi spus public, că Udrea va lua mai puţine procente decât a luat PMP la europene”, a comentat Preda.

Înainte de Cristian Preda, au fost alte voci în PMP (Adrian Papahagi şi Teodor Baconschi) care au afirmat public că Partidul Prezidenţial are probleme la conducere. În ultimile zile în presă au apărut zvonuri privind plecarea din PMP a uneia din apropiatele Elenei Udrea: Ruxandra Dragomir.

PMP-ul rămâne astfel cu un singur europarlamentar din cei doi pe care i-a obţinut la alegerile din mai 2014: Siegfried Mureşan.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

14 decembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...