Actualitate, Stiri

Un tânăr din Cîlnic pleacă în Portugalia pentru un stagiu de practică prin programul Eurodyssee

Programme_Eurodyssee2009Picardie_FR-2_Seite_1_Bild_0003Daniel-Nicolae Burz, de 27 de ani, din comuna Cîlnic, este al doilea tânăr din județul Alba care va merge într-un stagiu profesional în străinătate prin intermediul programului Eurodyssee, derulat de Consiliul Județean Alba. El a fost selectat de regiunea Madeira din Portugalia să desfășoare, în perioada      1 mai – 31 august, un stagiu pentru recondiționarea și întreținerea documentelor la Arhivele Regionale din Madeira. Daniel-Nicolae Burz vorbește limba engleză, este licențiat în Istorie-Arheologie și a participat a mai multe tabere arheologice și de restaurare.

„Iată că, la puțin timp de la pornirea programului Eurodyssee și în județul Alba, încă un tânăr din județul nostru a fost selectat pentru un stagiu Eurodyssee. Cred că programul Eurodyssee este o oportunitate importantă pentru tinerii din județul Alba, mai ales pentru cei fără un loc de muncă, pentru că oferă oportunități egale pentru toți și o șansă către un viitor mai bun. Este o oportunitate de construire a carierei pentru tineri și mai ales o oportunitate de realizare a experienței profesionale pe care toți angajatorii o cer.”, a spus Florin Roman, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba.

Pe întreaga perioadă a stagiului, regiunea Madeira îi va acorda tânărului din județul Alba o bursă lunară în valoare de 500 de euro, pentru acoperirea cheltuielilor zilnice. El va beneficia și de un curs de o lună de limbă portugheză, precum și de o serie de activități sociale și culturale organizate pentru a-I permite să descopere cultura portugheză și specificul regiunii Madeira.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

29 aprilie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...