Actualitate, Politica, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius, Turism

Un proiect important din domeniul turismului, inițiat de deputatul de Alba, Ioan Dîrzu, a fost votat de Camera Deputaților

Miercuri, 20 martie, Camera Deputaților a votat modificarea art.2 din Legea nr.192/2010 privind trecerea unor drumuri forestiere, a căilor ferate forestiere și a lucrărilor de corectare a torenților din domeniul public al statului și din administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva în domeniul public al unor unități administrativ teritoriale și în administrarea consiliilor locale ale acestora. Patru deputați PSD au avut această inițiativă, unul dintre aceștia fiind deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu. Imediat după votare, Ioan Dîrzu a postat pe pagina sa de Facebook următoarele:

”Proiectul inițiat de mine alături de trei colegi deputați PSD, a fost votat astăzi în Camera Deputaților!
Este vorba de modificarea art.2 din Legea nr.192/2010 privind trecerea unor drumuri forestiere, a căilor ferate forestiere și a lucrărilor de corectare a torenților din domeniul public al statului și din administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva în domeniul public al unor unități administrativ teritoriale și în administrarea consiliilor locale ale acestora. Practic am introdus condiționalitatea ca aceste drumuri să deservească zonele turistice de agrement situate în perimetrul unei unități administrativ teritoriale.

Este o modificare importantă pentru județul Alba deoarece se creează cadrul legal pentru reabilitarea drumului de la Șureanu. O problemă care a stat nerezolvată timp de 2 decenii, o piedică în dezvoltarea unei zone turistice cu potențial uriaș pentru județul Alba, în sfârșit se poate rezolva.
Pârtiile de schi din munții Șureanu atrag din ce în ce mai mulți turiști de la an la an, iar frumusețea acestei zone în orice anotimp, este căutată de mulți oameni dornici de aventură sau relaxare.
Toate aceste lucruri m-au determinat să fac tot ce ține de mine pentru a facilita accesul turiștilor spre munte și pentru dezvoltarea turistică a acestei zone. Iată că în urma acestui vot favorabil de astăzi AM REUȘIT și sper ca în perioada următoare toate instituțiile responsabile să se implice pentru ca acest proiect deosebit să se materializeze.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

20 martie 2019

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...