Actualitate, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Un nou episod al operațiunii ”Scutul pădurii” s-a încheiat cu amenzi și confiscări de material lemnos

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba împreună cu jandarmii şi specialiştii silvici au continuat seria acţiunilor, cu efective suplimentare, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice. În două zile au fost făcute 83 de controale în teren şi pe drumurile publice. Poliţiştii au aplicat 221 amenzi şi au confiscat 39 de metri cubi de material lemnos.

În perioada 12 – 13 februarie 2020, Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acțiune cu efective suplimentare, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori precum şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos.

La acţiune, alături de poliţişti, au participat jandarmi şi specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Alba și a ocoalelor silvice de stat și de regim.

Cu această ocazie au fost efectuate 83 de controale, din care 15 în fondul forestier, 64 pe drumurile publice şi 4 în locuri de depozitare şi de comercializare a materialului lemnos şi au fost verificate, în trafic, 310 autovehicule şi 7 căruţe.

Poliţiştii au aplicat, în total, 221 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 31.695 lei, din care 10 la Legea 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi au confiscat 39 de metri cubi de material lemnos.

Totodată, au constatat 18 infracțiuni, toate la Codul Silvic.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

17 februarie 2020

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...