Actualitate, Stiri

Un moldovean şi un malaezian, cetăţeni străini… ilegali în judeţul Alba

În perioada 23 decembrie 2014 poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Alba au desfăşurat o serie de acţiuni şi controale pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor.

Cu această ocazie, au fost depistaţi cu şedere ilegală doi cetăţeni străini, unul din Malaezia şi celălalt din Republica Moldova.

Este vorba de un cetăţean malaezian (R.S.N.) în vârstă de 30 ani. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că cetăţeanul străin a intrat în ţară, la data de 14 septembrie 2014, în baza unui permis de şedere temporară în scop de muncă – detaşat, eliberat de către autorităţile române, iar la expirarea dreptului de şedere, nu a părăsit teritoriul naţional. Pe numele lui a fost emisă o decizie de returnare de pe teritoriul României, în termen de 15 zile, şi a fost sancţionat contravenţional cu amenda, conform O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

În cadrul unui control în teren, efectuat de poliţiştii Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Alba, a fost depistat cu şedere ilegală pe raza municipiul Alba Iulia, cetăţeanul din Republica Moldova G.V., de 20 ani, care a intrat în ţara în baza permisului de şedere obţinut pentru studii, iar la expirarea dreptului de şedere nu a părăsit teritoriul României. Împotriva străinului s-a luat măsura emiterii unei decizii de returnare de pe teritoriul României, în termen de 15 zile, şi a fost sancţionat contravenţional cu avertisment, conform O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, va continua organizarea unor astfel de acţiuni şi controale pe linia combaterii şederii şi muncii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini asupra respectării legislaţiei în vigoare în ce priveşte dreptul de şedere pe teritoriul României.

De când România este parte a Uniunii Europene au fost înăsprite reglementările privind şederea cetăţenilor străini pe teritoriul ţării!

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

4 decembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...