Diverse

Un mediu de munca complet sigur – echipamente de protectie, indispensabile intr-un mediu cu factori de risc

Indiferent daca vorbim despre mediile de munca din industria grea sau cea usoara, este esential de retinut faptul ca siguranta reprezinta un lucru care trebuie tratat cu maxima prioritate atat de catre angajatori cat si de catre angajati. Desi nu in absolut toate mediile de munca exista factori de risc, in cele in care acestia sunt prezenti, este foarte important ca echipamentele de protectie sa nu lipseasca sub nicio forma pentru ca in esenta vorbim despre siguranta. Contrar multor pareri, echipamentul de protectie nu reprezinta in niciun caz un moft sau un trend, ci o necesitate stricta avand in vedere ca este singurul mod prin care se pot reduce semnificativ anumite riscuri care pot pune viata muncitorilor intr-un real pericol. O secunda de neatentie este suficienta pentru ca o tragedie sa se produca, astfel ca este esential ca aceste lucruri sa fie prevenite pe cat posibil.

Din fericire insa, tehnologiile avanseaza destul de mult, astfel ca multe medii de munca, in special cele din industria grea sunt astazi mai sigure ca in trecut. Acest lucru nu inseamna ca riscul accidentarilor a disparut complet, ci din contra, clasicul echipament de protectie ramane una dintre cele mai practice modalitati prin care se pot evita numeroase accidentari. Echipamentul de protectie insa nu inseamna intotdeauna numai imbracaminte, astfel ca, concomitent, este necesar sa protejam si daparatura si dispozitivele utilizate in procesele industriale. Un exemplu foarte bun in acest sens sunt telefoanele mobile speciale care sunt concepute pentru a rezista foarte bine in conditii de munca mai putin prielnice. Mai mult decat atat, pentru un plus de protectie suplimentara, multi angajatori opteaza si pentru huse pentru telefoane in acest sens.

Echipamentele de protectie, un strict indispensabil in mediile industriale unde sunt prezenti factori de risc.

Echipamentele de protectie, indiferent de tipul lor, au o destinatie si o intrebuintare cat se poate de clara si anume, acestea au fost create cu scopul de oferi o protectie suplimentara angajatiilor care activeaza in medii industriale din care factorii de risc nu lipsesc. Asadar, un echipament de protectie reprezinta un lucru care trebuie tratat cu maxima prioritate, pentru ca la mijloc este vorba despre sanatate si despre prevenirea unor evenimente neplacute, care pot surveni in orice moment. O casca, o pereche de manusi, ochelari de protectie, precum si alte piese din aceasta categorie reprezinta de departe una dintre cele mai practice solutii prin care se pot oferi angajatilor conditii de munca cat mai sigure.

Echipamentele de protectie nu sunt optionale.

Desigur, exista numeroase situatii unde purtarea echipamentului de protectie nu este impusa din pricina lipsei unor riscuri majore, insa trebuie avut in vedere faptul ca in foarte multe medii de activitate, acesta este obligatoriu ( chiar daca nu intreg echipamentul). Riscurile nepurtarii echipamentului de protectie merg mai departe de niste simple sanctiuni, astfel ca de cele mai multe ori, angajatii care nu poarta echipamentul de protectie, isi pun propria viata in joc.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

19 decembrie 2019

About Author

Stiri Diverse


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...