Actualitate

Un întreg arsenal confiscat de poliţiştii din Alba: Peste 10.000 de petarde găsite la vânzătorii de ocazie

Pe perioada a doar 3 zile, poliţiştii au găsit 10.000 de obiecte pirotehnice de categoria a II-a în cadrul activităţile de control, în vederea combaterii încălcărilor prevederilor legale ce reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice.

Vineri, 12 decembrie, cu ocazia unui control efectuat de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase împreună cu poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, în Piaţa Cetate din Alba Iulia, au fost identificaţi D.M., de 44 de ani şi S.S.I., de 26 de ani, ambii din municipiu, în timp ce încercau să comercializeze, în mod ilegal, articole pirotehnice din categoria a II-a (petarde).

Poliţiştii au identificat 3.320 de petarde ce au fost confiscate. Faţă de ce doi bărbaţi au fost întocmite dosare penale în care sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracțiunii de „operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 37, lit. a din Legea nr.126/1995 privind regimul materialelor explozive.

Duminică, 14 decembrie 2014, poliţiştii din Zlatna, l-au identificat pe D.J.M., de 28 de ani, din Alba Iulia care, împreună cu un minor în vârstă de 15 ani, ofereau spre vânzare obiecte pirotehnice din categoria a II-a, în timp ce se aflau pe strada Tudor Vladimirescu din Zlatna.

Cu ocazia controlului efectuat, asupra celor doi au fost găsite 6.880 de petarde, acestea fiind ridicate în vederea confiscării.

Poliţiştii îi cercetează pe cei doi sub aspectul comiterii infracțiunii de „operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

15 decembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...